Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zoektips voor een kamer in Enschede

Zoeken naar een kamer in Enschede kan een hele klus zijn. Je moet er rekening mee houden dat het even duurt voordat je een mooie kamer, gezellig studentenhuis of tof appartement hebt gevonden. Je moet veel en vaak het kameraanbod in de gaten houden, snel reageren op beschikbare woonruimtes en vooral tegen iedereen vertellen dat je op zoek bent! Hulp nodig? We geven je wat zoektips waardoor de zoektocht naar een kamer of appartement in Enschede wat makkelijker wordt.

Tip: wil je op de hoogte worden gehouden van het laatste kameraanbod in Enschede? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of kijk direct naar de beschikbare kamers op ons kameraanbod in Enschede.

Begin op tijd met zoeken naar een kamer in Enschede

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar toch gaan de meeste studenten pas in de zomer voor de aanvang van het studiejaar op zoek naar een kamer in Enschede. Duizenden studenten wonen op kamers in Enschede en er komen elk jaar meer studenten bij. Je hebt dus veel concurrentie. Gouden tip blijft daarom om op tijd te beginnen met zoeken naar een studentenkamer, zeker in Enschede! In de zomermaanden is de kamermarkt erg druk, omdat veel eerstejaarsstudenten dan ook op zoek gaan naar een kamer. Huisbazen met nieuwe panden beginnen vaak al rond mei met de zoektocht naar nieuwe bewoners. Als je meer kans wil maken op een nieuwe kamer is het daarom verstandig om al ver voor de zomer op zoek te gaan! Maar hoe kom je dan in aanraking met de juiste kamer voor jou? Een aantal zoektips voor het vinden van een kamer vind je hieronder.

Inschrijven bij kameraanbieders met woonruimte in Enschede

Zodra je weet dat je op kamers wilt, schrijf je dan zo snel mogelijk in bij woningbouwverenigingen. Vaak maak je namelijk meer kans op een kamer als je langer staat ingeschreven. Een wooncoöperatie in Enschede voor studenten is Roomspot. Bij Roomspot worden appartementen toegewezen op basis van loting of inschrijftijd. Hoe eerder je bent ingeschreven, hoe beter dus! Via de website van Student Union kun je op kamers in studentenhuizen reageren, maar hier is meestal veel concurrentie van andere kamerzoekenden. Andere kamer- en woningaanbieders waar veel woonruimtes op staan zijn bijvoorbeeld:

Je kunt je natuurlijk inschrijven voor meerdere kameraanbieders om je kans op een kamer te vergroten.

Kamernet

Kamernet biedt een groot overzicht van studentenkamers en is een van de grootste kameraanbieders voor studenten. Je kunt alle kamers bekijken nadat je je hebt ingeschreven bij Kamernet. Ze bieden een overzicht van studentenhuizen, kamers en appartementen. Hoe werkt het? Heel simpel:

  1. Je schrijft je in op de website van Kamernet.
  2. Je kiest je abonnementsvorm waarmee je onbeperkt kan reageren op kamers.
  3. Je reageert op de kamer die jou interessant lijkt en...
  4. Wachten op een uitnodiging!

Inschrijven bij Kamernet is gratis. Voor de mogelijkheid om te reageren op kamers moet je een betaald premium abonnement afsluiten.

Een woonruimte vinden in Enschede? Schakel je netwerk in!

Je hoort het overal: netwerken, netwerken, netwerken.... Je kennissenkring is superbelangrijk bij het vinden van een kamer. Vertel iedereen - ook via social media - dat je een kamer zoekt. Via vrienden, studiegenoten, kennissen en familie vind je vaak het snelst een kamer. Ook lid worden van een studentenvereniging helpt om je netwerk te vergroten. Veel studentenverenigingen hebben bovendien studentenhuizen waar alleen leden mogen wonen die lid zijn van die vereniging. Als nieuw lid maak je kans om in een verenigingshuis te wonen. Benieuwd welke verenigingen er in Enschede zijn? We hebben alle studentenverenigingen in Enschede voor je op een rij gezet.

Social zoektips voor een kamer in Enschede

Je kunt natuurlijk een berichtje op social media plaatsen waarin je laat weten dat je op zoek bent naar een kamer. Maak het bericht niet te lang en schrijf beknopt op waar je naar op zoek bent, wat je budget is en iets leuks over jezelf. Je kunt dit bericht dan op je eigen tijdlijn delen, maar ook in groepen waar kamers worden aangeboden. Word ook lid van relevante Facebookpagina’s om een kamer te vinden in Enschede. Via een Facebookpagina kan je zelf reageren op aangeboden kamers of een bericht plaatsen met wat voor kamer je precies zoekt. Voor dit soort kamers moet je vaak wel hospiteren, maar dan leer je ook meteen de bewoners kennen. Facebookpagina's en -groepen waar kamers in Enschede worden aangeboden, zijn bijvoorbeeld:

Tijdelijke kamers in Enschede

Lukt het maar niet om een woning voor onbepaalde tijd te vinden? Kijk dan ook naar tijdelijke kamers. Veel studenten gaan een aantal maanden op stage of maken een reis en verhuren tijdelijk hun kamer in Enschede. Wanneer je al in de stad woont, is de kans groter dat je via via een kamer vindt omdat je je midden in het Enschedese leven bevindt. Bevalt het je om tijdelijk op een plek te wonen? Het passen op tijdelijke woonadressen is ook een mooie kans om verschillende soorten woningen van binnen te zien en de stad snel te leren kennen doordat je in korte tijd op verschillende locaties woont! Je kunt natuurlijk ook kijken of je bij vrienden of familie kunt blijven logeren, zodat je vanuit daar verder kunt gaan zoeken. Check wel even of ze goed verzekerd zijn. Anders is het altijd verstandig om een studenten inboedelverzekering af te sluiten. 

Tip: als je tijdelijk op een adres woont heeft dit invloed op je studiefinanciering. Meestal kun je je niet inschrijven op het tijdelijke adres. Als je niet op het adres inschreven staat waar je woont, dan heeft dat invloed op je studiefinanciering. Informeer dus eerst goed wat de mogelijkheden zijn en maak goede afspraken met de verhuurder. Kijk voor meer informatie op de pagina verhuizen van DUO.

"Ik zoek een kamer in Enschede" op een ouderwets prikbord

Het lijkt misschien niet helemaal van nu, maar: spreid je kansen en hang ook een old school briefje op prikbroden! Je hebt vast weleens een briefje zien hangen in de supermarkt, bibliotheek, hogeschool of universiteit bij jou in de buurt. Dit zijn kleine advertenties op een prikbord waar een oproep staat voor het vinden van een kamer. Maak de tekst niet te lang. Vermeld: 1) dat je op zoek bent naar een kamer in Enschede, 2) hoeveel vierkante meter je zoekt, 3) wat je wilt betalen per maand en 4) een regel over jezelf waaruit blijkt dat je betrouwbaar bent. Er zijn altijd mensen die een kamer over hebben en wie weet vind je op deze manier een superleuke woning!

Blijf in Enschede niet eindeloos naar dat unieke studentenpaleis zoeken

Je bent op zoek naar een appartement met uitzicht op de Oude Markt? Dream big, maar blijf ook realistisch. Wees niet te kritisch bij je eerste studentenkamer. Misschien is de kamer die je vindt niet precies wat je verwacht had, maar vaak kun je later doorverhuizen naar een mooiere kamer. En je bent nou eenmaal een student, de ruimte die je thuis bij je ouders had wordt sowieso iets minder! Maar je staat aan het begin van een mooie tijd in je leven, dus wat avontuur en flexibiliteit hoort daarbij. En: als het goed is ben je tijdens je studententijd waarschijnlijk toch weinig op je eigen kamer, aangezien er altijd leuke dingen te doen zijn in Enschede!

Samen of alleen zoeken naar een kamer

Samen met jouw beste vriend(in) wonen is superleuk, maar dit maakt het zoeken wel een stuk moeilijker. Er komen niet vaak twee kamers tegelijk vrij in hetzelfde pand. Ook niet elk huurappartement is geschikt om samen in te wonen en soms mag het niet eens. Als je samen wilt wonen, kun je het beste eerst op zoek gaan naar je eigen kamer. Vaak komt er in de loop van de tijd wel weer een kamer beschikbaar in een studentenhuis, en dan kan je alsnog met je vrienden wonen!

Houd ook het kameraanbod op onze website in de gaten of schrijf je in op de nieuwsbrief van Enschede. Dan houden wij jou op de hoogte van de laatste kamers, up-to-date studentennieuws, bijbanen en leuke aanbiedingen voor studenten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.