Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

De leukste studentenwijken in Enschede

Wil jij op kamers in Enschede wonen? Dan moet je natuurlijk wel weten waar in Enschede je wil wonen! Enschede heeft verschillende wijken met allemaal een eigen karakter en sfeer. Maar wat zijn nou de leukste studentenwijken in Enschede? Wij zochten het voor je uit!

Binnensingelgebied Enschede

Het Binnensingelgebied beslaat het grootste deel van de binnenstad van Enschede. Naast de campus, zitten in dit deel van Enschede de meeste studentenhuizen. Wonen in de binnenstad is dan ook supergezellig. Er wonen veel studenten en je hebt alles in de buurt wat je nodig hebt. Er zijn leuke winkels, lekkere restaurantjes en gezellige kroegen waar je kunt borrelen en uitgaan. Ook zijn de meeste studentenverenigingen in de binnenstad van Enschede gevestigd. Als je lid wordt, kun je dus rollend naar huis vanaf de vereniging.

Als je aan Hogeschool Saxion of ArtEZ studeert, is het Binnensingelgebied ook een goede plek om te wonen. De locaties van beide hogescholen bevinden zich namelijk in het centrum, op loopafstand van elkaar! Als je aan Univeristeit Twente studeert, moet je wel wat verder reizen vanuit de binnenstad. Het is naar de universiteit ongeveer 15 minuten fietsen of 20 minuten met de bus.

Campus Universiteit Twente

De campus is natuurlijk niet echt een wijk, maar het is wel één van de leukste studentenwijken van Enschede! Universiteit Twente was de eerste universiteit in Nederland die werd opgezet met een ‘campusgedachte’. Dit betekent dat je op de campus van de UT alles vindt wat je nodig hebt om te leven en studeren als student. Naast de universiteitsgebouwen zijn er woningen, winkels, cafés, restaurants, sportverenigingen en cultuurvoorzieningen. Je hoeft in feite dus bijna nooit van de campus af, maar als je toch naar de stad wil is het ongeveer 15 minuten fietsen.

Als je op de campus gaat wonen, kom je meestal in een huis terecht met een hoop huisgenoten. Dit kan soms een beetje overweldigend zijn, maar het is vooral hartstikke gezellig. Elk huis heeft ook een eigen huiscultuur. Sommige huizen zijn bijvoorbeeld heel hecht en doen veel samen, terwijl er ook huizen zijn waar iedereen zijn of haar eigen sociale leven leidt.

Studentenkamer in Hengelo

Omdat de campus van de UT tussen Enschede en Hengelo in ligt, gaan ook veel studenten op kamers in Hengelo. Hengelo is een kleinere stad dan Enschede, maar net zo gezellig. Er zijn leuke winkels en genoeg gezellige cafeetjes. Omdat er ook een hogeschool is in Hengelo, wonen er verschillende studenten in Hengelo. Als je in een studentenhuis in Hengelo gaat wonen, heb je meestal niet meer dan 4 huisgenoten. Vanuit Hengelo is het ongeveer 20 minuten fietsen of 20 minuten met de bus naar de UT. Naar de hogescholen in het centrum van Enschede is het wel een stuk verder reizen. Ongeveer 40 minuten fietsen of 30 minuten met de bus.

Kamer vinden in Enschede

Nu je weet wat de leukste studentenwijken in Enschede zijn, kan de zoektocht naar een kamer beginnen. Heb je geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Op de pagina zoektips voor een kamer in Enschede vind je handige tips en websites om een kamer te vinden. Onderstaande woningaanbieders hebben ook vaak kamers in Enschede:

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.