Skip to main content

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden. Er zijn verschillende studentenverenigingen, gezellige restaurantjes en een bruisend uitgaansleven. Als je in Enschede gaat wonen, weet je dus zeker dat je een mooie studententijd tegemoet gaat! Wil of ga jij ook in Enschede wonen? Hieronder vind je allerlei handig informatie over wonen in Enschede.

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Enschede? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Enschede

In Enschede wonen ongeveer 8.000 studenten op kamers. Er zijn in Enschede veel studentenkamers en genoeg gezellige buurten om te wonen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Zoektips voor een kamer in Enschede

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Enschede? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Enschede te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij!

Antikraak wonen in Enschede

Antikraak wonen in Enschede kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op vaak unieke locaties! Zo leer je Enschede snel kennen. Flexibiliteit is wel belangrijk bij antikraak wonen. Lees hier meer!

De leukste studentenwijken in Enschede

Enschede heeft verschillende wijken met allemaal een eigen karakter en sfeer. Maar wat zijn nou de leukste studentenwijken in Enschede? Wij zochten het voor je uit!

Woonruimte in Enschede

Voor je op kamers gaat in Enschede is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Enschede

Als je naar Enschede verhuist, dan moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Enschede

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.