U bent hier

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden. Er zijn verschillende studentenverenigingen, gezellige restaurantjes en een bruisend uitgaansleven. Als je in Enschede gaat wonen, weet je dus zeker dat je een mooie studententijd tegemoet gaat! Wil of ga jij ook in Enschede wonen? Hieronder vind je allerlei handig informatie over wonen in Enschede.

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Enschede? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Gemeente Enschede

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Zoektips voor een kamer in Enschede

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Enschede? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Enschede te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij!

Woonruimte in Enschede

Voor je op kamers gaat in Enschede is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Antikraak wonen in Enschede

Antikraak wonen in Enschede kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op vaak unieke locaties! Zo leer je Enschede snel kennen. Flexibiliteit is wel belangrijk bij antikraak wonen. Lees hier meer!

Kamers in Enschede

In Enschede wonen ongeveer 8.000 studenten op kamers. Er zijn in Enschede veel studentenkamers en genoeg gezellige buurten om te wonen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Enschede