Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Uitgaan in Enschede

Enschede is een echte studentenstad, dus er is altijd wel wat te beleven! Als insider kennen wij natuurlijk de leukste uitgaansplekken van Enschede. Wij hebben ze in een handig weekoverzicht geplaatst. Zo weet je waar je elke dag van de week jouw onvergetelijke stapavond kunt beleven. In de stad kun je terecht in gezellige bruine cafés, zijn er eindeloos veel opties wat betreft feestcafés én ga je uit je dak bij de beste livemuziek in town!

Uitgaan in Enschede op maandag

Hoe begin je de week beter dan starten met een goede avond in de kroeg? Precies! En dat kan bij Café Friends Backstage, dit is overigens het gezelligste bruine café van Enschede. Hier kun je vanavond terecht tot een uur of 4. Maar ook op alle andere dagen van de week kun je hier terecht tot diep in de nacht. Friends beschikt over een klein verwarmd terras waar je eventjes kunt afkoelen van het enorme feest dat binnen gaande is. Zélfs op de maandagavond.

Uitgaan in Enschede op dinsdag

Niks leukers dan op een saaie dinsdag je longen uit je lijf te zingen tijdens een spontane karaoke avond, am I right?! Dan ben je in Enschede bij Saloon de Wigwam aan het juiste adres. Hier is het van dinsdag t/m zaterdag een groot feest. Op dinsdag vermaak je het publiek met jouw zangkunsten tot 2 uur 's nachts. En wat ook heel leuk is om te weten, is dat je álle drankjes kunt proberen als shotje voor maar €1,80. Een betere dinsdagavond ga je niet krijgen... ;-)

Uitgaan in Enschede op woensdag

Wil je op woensdag wat rustiger aan doen, maar wel de deur uit en genieten van een speciaal biertje? Dan is Proeflokaal België wel wat voor jou! Je kunt kiezen uit eindeloos veel verschillende biertjes, of een bierproeverij doen. Pak er een Scrabble-bord bij, sit back and relax!

Uitgaan in Enschede op donderdag

Voor goede bands en denderende livemuziek ga je op donderdag naar Café Rocks. Hier zijn ze niet vies van een beetje harde muziek, dus oordoppen mee ;-)! Rocks is de hele week open tot 4 uur 's nachts en op zaterdag zelfs nog een uurtje later. De agenda staat altijd rampestampes vol met de meest toffe evenementen, dus check regelmatig even de website. Wie weet komt binnenkort wel een van jouw favo tribute bands spelen!

Uitgaan in Enschede op vrijdag

Op vrijdag ga je samen met je vrienden van de kroeg naar de club, en van de club naar de kroeg. Iedereen heeft de deuren wagenwijd open staan voor jou en je maten. Begin bij Shooters voor een aantal goede shots, vervolgens ga je door naar Aspen waar je volledig uit je bol gaat op de beste feestplaten. En als je dan genoeg hebt gedronken, ben je vast klaar voor een rondje karaoke bij Saloon de Wigwam! Heb je zin in fijne muziek en goede bands? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij Metropool Enschede. Hier hebben ze een uitgebreid programma en staat er vaak voor ieder wat wils op het programma!

Uitgaan in Enschede op zaterdag

Voor een geweldige zaterdagavond ga je naar Aspen. Hier kun je een drankje bestellen aan, jawel, een ronddraaiende bar! De feeststemming zit er áltijd vanaf het eerste uur dik in en je gaat hier tot 5 uur 's nachts compleet uit je dak. Je kunt hier terecht voor je standaard biertje, maar de flairtenders draaien hun hand ook niet om voor een tropische cocktail. Ben je meer van een drankje doen met je vrienden terwijl je nog enigzins met elkaar een gesprek kunt voeren? Dan is Paddy's misschien wel wat voor jou. 

Uitgaan in Enschede op zondag

Op zondag kan je niet zo uitgebreid stappen in Enschede als op de andere dagen van de week, maar er zijn natuurlijk wel veel leuke barretjes en restaurantjes open. Hier kun je lekker zitten met je vrienden onder het genot van een goed speciaal biertje. Wat dacht je van de Ierse pub Molly Malone, of neem een kijkje bij het gezellige Café de Pimpelaar. Zo kan een zondag toch nog eens héél chill worden... Wil je een keer niet stappen op zondag? Bezoek dan een van de leukste culturele hotspots van Enschede!

Wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.