Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Ontdek Enschede: top 5 culturele hotspots

Een drankje in je vaste kroeg of een borrel op de Oude Markt is natuurlijk gezellig, maar soms wil je wat anders doen. Ontdek Enschede eens als toerist in eigen stad! Heb je dé highlight van Enschede al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Bezoek de synagoge van Enschede

Midden in het centrum van Enschede staat een prachtige synagoge ontworpen door Anthonie Pieter Smits en Cornelis van de Linde. De synagoge is voor bezoekers geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag en is zeker een bezoekje waard! Wil je meer weten over het gebouw? Neem dan de audiotour of een rondleiding!

Muziekstad Enschede

Enschede is een echte muziekstad en het Nationaal Muziekkwartier is hier het bruisende hart van! Het gebouw biedt oefenruimtes, muziekopleidingen, dansopleidingen en vele cursussen. Natuurlijk zijn er meerdere podia die theater en muziek aanbieden. Wil je dus een avondje niet stappen, maar wel uit? Neem dan zeker een kijkje in het programma van het Nationaal Muziekkwartier!

Groen in Enschede

Enschede is een prachtige stad met veel groen. Midden in de stad ligt het volkspark. Dit park is perfect om in de zomer heerlijk te picknicken met vrienden, maar ook prachtig in de herfst. Jaarlijks worden er veel evenementen georganiseerd waar de hele stad samen komt.

Rijksmuseum van Twenthe

Wil je cultureel geprikkeld worden door oude grootheden? Het Rijksmuseum van Twenthe is dan een aanrader! Het mooie gebouw is gevestigd in Enschede en trekt jaarlijks veel bezoekers. De collectie zal je verbazen!

Theaters in Enschede

Ben je een fan van het theater? Dan kan je een bezoekje brengen aan een van de vele theaters in Enschede. Het Wilminktheater heeft een groot aanbod voorstellingen voor jong en oud! 

Heb je alle highlights afgevinkt? Dan heb je wel een drankje in een van de leuke barretjes en restaurantjes van Enschede verdiend!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.