U bent hier

Hogescholen in Enschede

Ben je van plan om je studie in Enschede te volgen? Dan heb je de keuze uit o.a. een HBO of Universitaire studie. Een HBO studie start je vaak na het afronden van je havo-diploma. Overigens kiezen ook veel scholieren met een vwo-dilploma voor een studie aan het HBO. Met een havo-diploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma is het mogelijk om een opleiding aan een hogeschool te volgen. Kom je van het MBO, lees dan eens onze pagina 'van MBO naar HBO'

Ben je aan twijfelen tussen een studie aan het HBO of de universiteit? Voor toelating op een universiteit heb je andere (extra) diploma's nodig. Wil je hier meer over weten? We publiceerden eerder informatie met de toelatingseisen om te gaan studeren aan een hogeschool of universiteit.

In Enschede heb je twee hogescholen: Hogeschool Saxion en de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. De studenten van Saxion leren de studenten welke invloed innovaties hebben op hun vakgebied en hoe ze technologie kunnen toepassen om tot de beste resultaten te komen. En ArtEZ biedt hbo-opleidingen op het gebied van kunst aan in Arnhem, Enschede en Zwolle. Kunst, kennis en creativiteit staan centraal.

Tip: wil je weten welke hogescholen en opleidingen van Nederland de beste reviews krijgen? De website Intostudies.nl heeft reviews verzameld over de beste hogescholen van Nederland.

Hogeschool Saxion

De studenten van Saxion leren de studenten welke invloed innovaties hebben op hun vakgebied en hoe ze technologie kunnen toepassen om tot de beste resultaten te komen.