Skip to main content

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten. Naast je studie wil je natuurlijk volop genieten van het studentenleven. Dat kan door lid te worden van een studentenvereniging!

Lid worden van een studentenvereniging in Enschede

In Enschede vind je gezelligheidsverenigingen en religieuze verenigingen. Bij sommige verenigingen is er een ontgroening, maar niet bij allemaal. Probeer tijdens de introductieperiode bij zoveel mogelijk verenigingen langs te gaan. Dan kan je even proeven van de sfeer en kijken of het misschien iets voor je is. Twijfel je nog of lid worden van een studentenvereniging iets voor jou is? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging op een rij gezet!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Enschede?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is met ruim 500 leden de grootste en meest ondernemende studentenvereniging van Enschede. Taste is opgericht in 1988. Wekelijks komen de leden bijeen op Sociëteit Antigoon aan de Oude Markt van Enschede.

AEGEE-Enschede

AEGEE-Enschede is op 2 april 1987 opgericht door een enthousiaste groep van 20 studenten. Eén van de grootste studentenverenigingen in Enschede.

C.S.V. Alpha

C.S.V. Alpha kent ongeveer 110 leden met een grote actieve kern die zorgt voor een bruisend en gevarieerd verenigingsleven. Vorming en gezelligheid gaan hand in hand samen bij C.S.V. Alpha.

DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’

Audentianen zijn ambitieuze, toonaangevende studenten die uitdaging zoeken naast hun studie en die zich inzetten voor een schitterend studentenleven in Enschede.

Honours Association Ockham

H.V. Ockham is the honours association for all honours students at the University of Twente in Enschede.

Navigators Studentenvereniging Enschede

Navigators Studentenvereniging Enschede is één van de vier christelijke studentenverenigingen in Enschede. De leden komen uit verschillende kerkelijke achtergronden.

RSK Enschede

De RSK is een mix van christelijke studenten met verschillende kerkelijke achtergronden. De RSK telt ongeveer 60 leden en vormt hiermee één grote vriendengroep waar jij ook deel van kunt uitmaken!

S.V. Paradoks

Studievereniging Paradoks is de studievereniging voor de studies Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente in Enschede. Paradoks houdt zich bezig met het onderwijs en werkveld, maar ook met gezelligheid en sociaal contact.

Studievereniging Arago

S.V. Arago is de studievereniging van de studie Technische Natuurkunde aan Universiteit Twente in Enschede.

Studievereniging Archimedes

Archimedes is de studievereniging voor studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica aan Saxion Hogeschool Enschede.

Studievereniging Balans

Studievereniging Balans is de vereniging voor studenten van de financiële opleidingen aan de hogeschool Saxion Enschede en Deventer.

Studievereniging C.T.S.G. Alembic

Alembic is de studievereniging van de bachelor Chemical Science and Engineering en de master Chemical Engineering aan universiteit Twente in Enschede.

Studievereniging Cementi

Cementi is de studievereniging voor studenten van de academie Bestuur, Recht & Ruimte aan hogeschool Saxion Enschede en Deventer.

Studievereniging Construct

Construct is de studievereniging voor studenten van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek aan de hogeschool Saxion in Enschede.

Studievereniging E.T.S.V. Scintilla

E.T.S.V. Scintilla is de studievereniging van de opleiding Electrical Engineering van Universiteit Twente in Utrecht.

Studievereniging Humanity

Humanity is de studievereniging voor studenten van de Academie Mens en Arbeid (AMA) van hogeschool Saxion in Enschede en Deventer.

Studievereniging Hysteria

Hysteria is de studievereniging voor HBO-Verpleegkunde en HBO-V Gezondheid & Technologie aan de hogeschool Saxion in Enschede en Deventer.

Studievereniging IDent

IDent is de studievereniging voor studenten van de opleiding Crime Science en Forensisch Onderzoek aan de hogeschool Saxion in Enschede.

Studievereniging IManage

IManage is de studievereniging voor studenten van de opleidingen International Business, International Business & Languages en International Business & Management Studies aan de hogeschool Saxion in Enschede, Apeldoorn en Deventer.

Studievereniging Inter-Actief

Inter-Actief is de studievereniging van de opleidingen Technical Computer Science en Business Information Technology van Universiteit Twente in Enschede.

Studievereniging LiNK

LiNK is de studievereniging voor studenten van de studierichting Creative Technologie aan de hogeschool Saxion in Enschede.

Studievereniging Oxytoc

Oxytoc is de studievereniging voor studenten van de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BLM) en Chemie (CH) aan hogeschool Saxion Enschede.

Studievereniging SAMM

SAMM is de studievereniging voor studenten van de Academie Mens & Maatschappij aan de hogeschool Saxion in Enschede.

Studievereniging Sirius

Sirius is de studievereniging van de opleidingen Public Administration, Gezondheidswetenschappen, European Studies, Health Sciences en Management, Society & Technology.

Studievereniging Syntaxis

Syntaxis is de studievereniging voor studenten van alle ICT-opleidingen aan de hogeschool Saxion in Enschede.

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.