Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten. Naast je studie wil je natuurlijk volop genieten van het studentenleven. Dat kan door lid te worden van een studentenvereniging!

Lid worden van een studentenvereniging in Enschede

In Enschede vind je gezelligheidsverenigingen en religieuze verenigingen. Bij sommige verenigingen is er een ontgroening, maar niet bij allemaal. Probeer tijdens de introductieperiode bij zoveel mogelijk verenigingen langs te gaan. Dan kan je even proeven van de sfeer en kijken of het misschien iets voor je is. Twijfel je nog of lid worden van een studentenvereniging iets voor jou is? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging op een rij gezet!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Enschede?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is met ruim 500 leden de grootste en meest ondernemende studentenvereniging van Enschede. Taste is opgericht in 1988. Wekelijks komen de leden bijeen op Sociëteit Antigoon aan de Oude Markt van Enschede.

AEGEE-Enschede

AEGEE-Enschede is op 2 april 1987 opgericht door een enthousiaste groep van 20 studenten. Eén van de grootste studentenverenigingen in Enschede.

C.S.V. Alpha

C.S.V. Alpha kent ongeveer 110 leden met een grote actieve kern die zorgt voor een bruisend en gevarieerd verenigingsleven. Vorming en gezelligheid gaan hand in hand samen bij C.S.V. Alpha.

DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’

Audentianen zijn ambitieuze, toonaangevende studenten die uitdaging zoeken naast hun studie en die zich inzetten voor een schitterend studentenleven in Enschede.

Navigators Studentenvereniging Enschede

Navigators Studentenvereniging Enschede is één van de vier christelijke studentenverenigingen in Enschede. De leden komen uit verschillende kerkelijke achtergronden.

RSK Enschede

De RSK is een mix van christelijke studenten met verschillende kerkelijke achtergronden. De RSK telt ongeveer 60 leden en vormt hiermee één grote vriendengroep waar jij ook deel van kunt uitmaken!

S.V. Paradoks

Studievereniging Paradoks is de studievereniging voor de studies Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente in Enschede. Paradoks houdt zich bezig met het onderwijs en werkveld, maar ook met gezelligheid en sociaal contact.

VGST

Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente is een hechte, actieve vereniging van ongeveer 90 hbo- en wo-studenten. VGST organiseert vaak gezellige feesten en verenigingsweekenden zoals liften naar een exotische bestemming in West-Europa!

Enschede Studentenstad

Enschede is echt een leuke studentenstad, waar je een onvergetelijke studententijd gaat hebben. Elke dag is hier anders, maar wij houden voor jou het overzicht! Wij bieden: een verzameling van de beste studentenkamers, een regelmatige update over de lekkerste restaurant en barretjes in Enschede, toegang tot de leukste bijbanen voor studenten, het laatste studentennieuws, toelichting op belangrijke geldzaken tijdens en na je studietijd, informatie omtrent student gerelateerde gezondheidszorg en alles wat je verder moet weten over je studententijd in Enschede. Kortom: wij willen jou motiveren om het optimale uit je studententijd te halen.

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede ? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.