Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

AEGEE-Enschede

AEGEE-Enschede is op 2 april 1987 opgericht door een enthousiaste groep van 20 studenten. Sinds die tijd is de vereniging uitgegroeid tot een van de grootste studentenverenigingen in Enschede met ruim 325 leden. AEGEE-Enschede staat voor gezelligheid, gelijkwaardigheid en zelfontplooiing. Elke dinsdag en donderdag hebben wij een kroegavond in Asterion.

Jaarclubs, disputen en commissies

Wanneer je lid wordt bij AEGEE-Enschede krijg je de mogelijkheid om een jaarclub te vormen met andere eerstejaars. Een jaarclub bestaat bij AEGEE-Enschede uit 5 tot 15 leden uit dezelfde lichting. De jaarclubs zijn bedoeld om vaak samen te eten, mee te doen of het organiseren van activiteiten en om je mee te vermaken in de kroeg.

AEGEE-Enschede telt 6 verschillende disputen. Zij zijn verticale verbanden van een groep mannen of vrouwen die samen een bepaalde band hebben. De disputen hebben wel een kennismakingstijd. Om alle nieuwe leden eerst de kans te geven om een jaarclub te vormen worden eerstejaars pas vanaf 1 februari benaderd om mee te borrelen.

Naast de jaarclubs en disputen kent AEGEE-Enschede verschillende commissies om de vereniging draaiende te houden.

Meer dan alleen feesten!

AEGEE-Enschede heeft meer dan 180 zusterverenigingen en hiermee zijn de mogelijkheden bij AEGEE grenzeloos. Je kan hier natuurlijk lekker genieten van de mooie feesten, maar ook meedoen aan grote congressen, vakanties en uitwisselingen. Alles is mogelijk bij AEGEE om je studententijd te verrijken en veel ervaring op te doen!

Lid worden van AEGEE-Enschede

Je kan het gehele jaar langskomen bij AEGEE, maar om elkaar beter te leren kennen hebben zij Het After Intro Programma (HAIP) geïntroduceerd. Deze periode duurt twee maanden.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact AEGEE-Enschede

Sociëteit ‘Asterion’
Oude Markt 24
7511 GB Enschede

board@aegee-enschede.nl
aegee-enschede.nl

Studentenvereniging type