U bent hier

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Enschede woont, leer je namelijk snel veel mensen kennen! Enschede heeft veel leuke studentenhuizen en gebouwen waar je kunt wonen. Als je in Enschede gaat wonen, weet je zeker dat je een mooi studentenleven tegemoet gaat!

Gemeente Enschede

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Zoektips voor een kamer in Enschede

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Enschede? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Enschede te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij!

Woonruimte in Enschede

Voor je op kamers gaat in Enschede is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Antikraak wonen in Enschede

Antikraak wonen in Enschede kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op vaak unieke locaties! Zo leer je Enschede snel kennen. Flexibiliteit is wel belangrijk bij antikraak wonen. Lees hier meer!

Kamers in Enschede

In Enschede wonen er ongeveer 8.000 studenten op kamers. Enschede heeft een ruim aanbod aan studentenkamers en genoeg gezellige buurten om te wonen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Enschede