U bent hier

Ontdek Enschede: top 5 culturele hotspots

Een drankje in je vaste kroeg of een borrel op de Oude Markt is natuurlijk gezellig, maar soms wil je wat anders doen. Ontdek Enschede eens als toerist in eigen stad! Heb je dé highlight van Enschede al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Bezoek de synagoge van Enschede

Midden in het centrum van Enschede staat een prachtige synagoge ontworpen door Anthonie Pieter Smits en Cornelis van de Linde. De synagoge is voor bezoekers geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag en is zeker een bezoekje waard! Wil je meer weten over het gebouw? Neem dan de audiotour of een rondleiding!

Muziekstad Enschede

Enschede is een echte muziekstad en het Nationaal Muziekkwartier is hier het bruisende hart van! Het gebouw biedt oefenruimtes, muziekopleidingen, dansopleidingen en vele cursussen. Natuurlijk zijn er meerdere podia die theater en muziek aanbieden. Wil je dus een avondje niet stappen, maar wel uit? Neem dan zeker een kijkje in het programma van het Nationaal Muziekkwartier!

Groen in Enschede

Enschede is een prachtige stad met veel groen. Midden in de stad ligt het volkspark. Dit park is perfect om in de zomer heerlijk te picknicken met vrienden, maar ook prachtig in de herfst. Jaarlijks worden er veel evenementen georganiseerd waar de hele stad samen komt.

Rijksmuseum van Twenthe

Wil je cultureel geprikkeld worden door oude grootheden? Het Rijksmuseum van Twenthe is dan een aanrader! Het mooie gebouw is gevestigd in Enschede en trekt jaarlijks veel bezoekers. De collectie zal je verbazen!

Theaters in Enschede

Ben je een fan van het theater? Dan kan je een bezoekje brengen aan een van de vele theaters in Enschede. Het Wilminktheater heeft een groot aanbod voorstellingen voor jong en oud! 

Heb je alle highlights afgevinkt? Dan heb je wel een drankje in een van de leuke barretjes en restaurantjes van Enschede verdiend!

Lees ook

brownie
Abonneren op