U bent hier

Universiteiten in Enschede

In Enschede heb je twee universiteiten: Universiteit Twente en TSM Business School. De laatste is ontstaan uit de Universiteit Twente. De universiteit richt zich op innovatief, aantrekkelijk en toekomstgericht onderwijs. Je mag een wo-opleiding volgen na het behalen van een vwo-diploma. Toch is de overstap van de middelbare school naar een universiteit vaak groot. Wij schreven daarom een artikel over wat je kan verwachten als je van vwo naar universiteit gaat. Ook kun je meestal overstappen naar de universiteit als je in een keer je propedeuse op het hbo haalt of een hbo-opleiding op een hogeschool hebt afgemaakt.

Wil je niks missen van het studentenleven in Enschede Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

TSM Business School

De TSM Business School is ontstaan uit de Universiteit Twente. Deze business school richt zich op het ontwikkelen van talenten van professionals en managers die werken in technologische omgevingen.

Universiteit Twente

De Universiteit Twente is een jonge en ondernemende universiteit. De universiteit richt zich op innovatief, aantrekkelijk en toekomstgericht onderwijs. Dit doen zij door een globale rol te vervullen in technologisch en maatschappelijk onderzoek.