U bent hier

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige, bruisende studentenstad. In Enschede studeer je aan kwalitatieve hogescholen en universiteiten. Naast je studie wil je natuurlijk volop genieten van het studentenleven.

Heb je gedacht aan lid worden van een Enschedese studentenvereniging? De studentenverenigingen helpen je om nieuwe mensen te leren kennen en een waardevol netwerk in Enschede op te bouwen. Misschien twijfel je over de ontgroening die sommige verenigingen hanteren? Wellicht een geruststelling dat niet elke studentenvereniging een ontgroening hanteert. Meer weten? Eerder schreef een van onze redacteuren een artikel over ontgroening bij een studentenvereniging.

Enschede telt maar liefst zeven verenigingen. Drie gezelligheidsverenigingen en vier religieuze verenigingen.

Wel of niet lid worden bij een studentenvereniging?

Twijfel je nog of lid worden van een studentenvereniging iets voor jou is? We schreven eerder een artikel over waarom wel of niet lid worden bij een studentenvereniging.

Gezelligheidsverenigingen in Enschede

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Enschede

Er zijn bij ons nu geen studenten sportverenigingen in Enschede bekend. Ken jij wel een studentensportvereniging? Meld hem dan bij ons aan.

Religieuze studentenverenigingen in Enschede

Wil je jouw religie combineren met een studentenvereniging? In Enschede zit een aantal religieuze studentenverenigingen waar je de gezelligheid van een studentenvereniging kunt ervaren en tegelijkertijd het geloof kunt delen.