U bent hier

Hogeschool Saxion

De studenten van Saxion leren welke invloed innovaties hebben op hun vakgebied en hoe ze technologie kunnen toepassen om tot de beste resultaten te komen. Het onderzoek van Hogeschool Saxion onderscheidt zich door focus te leggen op de wisselwerking tussen mensen en technologie. De hogeschool sluit hiermee aan op de sterke groei van hightechindustrie. Studenten en onderzoekers komen met slimme oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en organisaties. Zo ontwikkelen verpleegkundigen samen met gamedesigners een game om het geheugen van dementerende te trainen. Saxion zit in de steden Enschede, Apeldoorn en Deventer.

De hogeschool trekt ook veel buitenlandse studenten. Hierdoor wordt de horizon van Nederlandse studenten groter en de kans op een baan in het buitenland is ook groter. Op de school zit nu meer dan 25.000 studenten en heeft meer dan 2000 werknemers in dienst.

Op Saxion kan je meer dan 50 opleidingen volgen. Voorbeelden van opleidingen zijn: Bedrijfskunde, Archeologie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Elektrotechniek, Forensisch Onderzoek, Game Design & Production, Kunst en Techniek, Mechatronica, Sportmarketing, Vastgoed en Makelaardij en Security Management. Genoeg keuze dus!  

Hoofdlocatie ‘’Ko Wierenga’’
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
088-0198888

De stadscampus Enschede van Saxion bestaat uit meerdere gebouwen op verschillende adressen. Bijna alle gebouwen zijn in het centrum en op een paar minuten loopt afstand van het centraal station:

  • Leslocatie ‘Epy Drost’ (Van Galenstraat 19) – Stadscampus
  • Leslocatie ‘Edith Stein’ (Van Galen 20) – Stadscampus
  • Leslocatie ‘Alphones Ariëns (Ariënsplein 1-300) – Stadscampus
  • ‘Villa Serphos’ (M.H. Tromplaan 17) – Stadscampus
  • Leslocatie ‘Randstad’ (Stationsplein 11)

Lees ook

study university library
studeren students study
Abonneren op