U bent hier

ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Enschede

Deze hogeschool biedt hbo-opleidingen op het gebied van kunst aan in Arnhem, Enschede en Zwolle. Kunst, kennis en creativiteit staan centraal. In 2002 is ArtEZ ontstaan. Vanaf toen werkten kunsthogescholen, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, Constantijn Huygens in Kampen/Zwolle en de AKI in Enschede samen om het kunstonderwijs in het oosten te versterken. Het Conservatorium Enschede van Saxion Hogeschool is in mei 2006 onderdeel geworden van ArtEZ.

De drie vestigingen bij elkaar hebben ruim 3000 studenten bij elkaar. Op deze scholen heb je vooropleidingen, bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, dans, kunsteducatie en creative writing. De lesstoffen bestaan uit theorie en praktijk. De school werkt samen met partners in buiten- en binnenland.

Het onderwijs richt zich op de intellectuele, persoonlijke en artistieke groei van een student. Docenten begeleiden de studenten door middel van individuele benadering. Op deze manier worden studenten optimaal voorbereid op hun loopbaan.

AKI ArtEZ Academie voor Art & Design
Hulsmaatstraat 35
7523 WB Enschede
053-4824400

ArtEZ Conservatorium
Van Essengaarde 10
7511 PN Enschede
053-4828130

 

Lees ook

study university library
studeren students study
Abonneren op