U bent hier

Studeren in Enschede

De basis van je studententijd is het kiezen van een onderwijsinstelling en studie die bij jou past. In Enschede zijn er diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Enschede makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet jij al of je lid wordt van een van de Enschedese studentenverenigingen?

Hogescholen in Enschede

In Enschede heb je twee hogescholen waar je uit kunt kiezen: Hogeschool Saxion en ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Enschede. Met een groot studieaanbod kun je altijd jouw favoriete studie vinden.

Studentenverenigingen in Enschede

Tijdens je Enschedese studententijd kun je lid worden van een gezelligheidsvereniging, sportvereniging of religieuze verenigingen. Enschede biedt studentenverenigingen met en zonder ontgroening. We hebben alle informatie over studentenverenigingen in Enschede voor je op een rij gezet

Waarom studeren in Enschede?

Ga je tijdens je studententijd studeren in Enschede? Goede keuze! Deze stad is een echte studentenstad. Enschede heeft van alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken!

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenverenigingen misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingtijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?