← Terug naar overzicht

Lekkere recepten voor de koude winterdagen

Lekkere recepten voor de koude winterdagen

De dagen worden korter en het wordt weer kouder. Zelf krijg ik dan altijd trek in warme gerechten. Ik heb een aantal recepten uitgezocht die je weer opwarmen. Na het eten van deze maaltijden heb je genoeg energie om ondanks de donkere avonden erop uit te gaan.

Snelle erwtensoep

Ben je dol op erwtensoep, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Probeer dan eens het recept van 24 Kitchen. Deze soep is binnen 30 minuten klaar om te eten. Ben je vegetariër? Vervang dan de rookworst door een vegetarische rookworst.

Lasagne uit de pan

Een perfect recept voor mensen die van lasagne houden, maar geen oven hebben! Bovendien is het ook nog sneller klaar, dan een lasagne uit de oven. Voor het dit recept van Chickslovefood heb je slechts 7 ingrediënten nodig. Door het gehakt te vervangen door vegetarisch gehakt, is dit gerecht in een handomdraai veranderd in een vegetarisch gerecht.

Bijzondere stamppot recepten

Ben je iemand die snakt naar stamppot in de winter? Probeer dan eens iets anders dan de Hollandse stamppot. Op de website Buitenleven Gevoel vind je veel verschillende stamppot recepten met buitenlandse invloeden, zoals de Italiaanse en Indonesische stamppot. De shoarma variant van de stamppot is het uitproberen waard. 

Experimenteren met boerenkool

Als je aan de winter denkt, denk je aan boerenkool. Wist je dat in de VS boerenkool een superfood is? Op de website Eatpurelove vind je verschillende gezonde gerechten met boerenkool, zoals hartige boerenkool muffins, boerenkool soep en een boerenkool smoothie. 

Chili con carne wraps

Deze vegetarische maaltijd is in 30 minuten te maken. Zelf had ik nooit gedacht aan de combinatie van chili con carne en wraps, maar het is echt een aanrader. Door de toevoeging van de ananas en zure room, krijgt dit gerecht een verrassend frisse smaak.

Flammkuchen

Misschien heb je nog nooit gehoord van Flammkuchen. Flammkuchen betekent 'brandende taart' en is van oorsprong een Duits gerecht. Het lijkt op een dunne pizza, maar is qua structuur en smaak anders. Zo wordt het niet belegd met tomatensaus, maar met crème fraîche. Probeer eens deze flammkuchen gerechten met gehakt en salade, gorgonzola met rucola en peer of met chorizo en tomaatjes.

Chocolademelk

Bij een avondje op de bank met een dekentje, hoort natuurlijk chocolademelk. Probeer een van deze variaties op de normale chocolademelk. De chocolademelk met nutella is een perfecte combinatie voor de chocoladeliefhebbers. 

Wil je meer recepten uitproberen? Lees dan de blog Hoe maak ik gezond en gevarieerd avondeten?

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden