← Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste alternatieve kerstbomen!

kerstboom

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken en hierbij kan een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Hoe leuk is het om je kamer gezellig te maken met een leuke boom! Helaas heeft zo’n echte kerstboom veel nadelen. Het opruimen aan het eind van de maand is geen pretje en van elke keer de vloer vegen word je ook niet echt vrolijk. Gelukkig is dan hier de alternatieve kerstboom. In deze blog geef ik je tips hoe je je kamer gezellig kan maken met een kerstboom, maar zonder de troep die het met zich meebrengt.

Een poster

Als je niet zoveel plek hebt op je kamer, maar wel een plekje vrij op de muur, kan je er een kerstboom op plakken. Niet een echte natuurlijk, maar eentje van papier. Wil je dit jaar voor budget gaan? Dan kan je natuurlijk ook zelf zo’n kerstboomposter maken. Het is heel simpel: pak een vel papier en gebruik je creativiteit. Je kunt natuurlijk een kerstboom tekenen, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een ‘’3D’’ poster gaan door er takken of andere versiersels op te plakken.

Je eigen kamerplant als kerstboom

Heb je een grote plant in je kamer staan? Versier deze met lampjes en hang er wat decoratie in en je hebt je eigen budget kerstboom! Ook kleine plantjes zijn geschikt, maar wees er wel voorzichtig mee. Het zou zonde zijn als je kamerplantje hieraan kapot gaat. Zolang de takken het kunnen dragen is het leuk om er kerstballen in te hangen. Ga voor leuke kerstverlichting en andere versiering naar de een bouwmarkt in de buurt. Heb je geen plant of geschikte plant in je kamer? Je kan altijd nog een schattig minikerstboompje halen van om te versieren. 

Alternatieve kerstboom

Iets minder budgetproof, maar wel erg leuk zijn de alternatieve kerstbomen van hout of metaal. Een pluspunt is dat je ze volgend jaar weer kan hergebruiken. Tuincentra verkopen erg leuke bomen. Zo heb je een strakke industriële kerstboom van metaal of een houten kerstboom met schapjes. Deze bomen kun je uiteraard versieren met lampjes en kerstballen. Het leuke aan de kerstbomen met schapjes is dat je er echt accessoires op kunt zetten, zoals een schattig kersthuisje of misschien een leuk schaaltje met kerstkransjes.

DIY kerstboom 

Op internet zijn genoeg leuke en creatieve ideeën om zelf een kerstboom te maken. Zo kun je een dennenappel omtoveren in een kerstboom Of wat dacht je van een koffieboom van koffiefilters?  Als je creatief genoeg bent valt er overal wel een leuke kerstboom van te maken en het scheelt ook nog eens een hoop geld en afval!

Vind je al die neppe bomen maar niets en is het voor jou pas écht kerst als je een echte boom in huis hebt? Door het hele land kun je terecht bij tuincentra, bouwmarkten en zelfs bij IKEA voor echte kerstbomen. Nu nog cadeautjes onder je boom! Bij deze webshops koop je de leukste kerstcadeaus!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden