← Terug naar overzicht

Oud en nieuw 2020 tijdens corona

oud en nieuw

Na al dat harde studeren en weinig feesten de afgelopen maanden, hoopten we dat er tijdens de feestdagen weer wat meer mogelijk was. Jammer genoeg is het coronavirus niet voldoende onder controle en zitten we in een lockdown tijdens de feestdagen. Maar hoe vier je dan oud en nieuw tijdens corona? Je leest hier tips om van oud en nieuw 2020 toch een onvergetelijke avond te maken!

Online oud en nieuw festival

Pak jij normaal gesproken een feestje op oud en nieuw? Dat zit er dit jaar helaas niet in. Dansen tot in de vroege uurtjes in een gure club vol bezwete mensen gaat hem dus niet worden. Gelukkig zijn er verschillende organisatoren van grote festivals en feesten die dit jaar een online festival organiseren! Maak van je studentenhuis een ravebunker met heuse discolichten en volop drank. Nodig je 2 beste vrienden uit voor het huisfeest, stream de dikste dj’s en feest tot in de vroege uurtjes!

Nachtje weg tijdens oud en nieuw 2020

Ook een vakantie zit er voor de meesten niet in. Maar wat dacht je van een nachtje weg? Zeker als je van plan bent om oud en nieuw met je liefde te vieren, kan dit een hele leuke optie zijn. Het mag duidelijk zijn dat dit niet het goedkoopste alternatief is om oud en nieuw 2020 te vieren, maar na al die gecancelde reisjes heb je vast wat geld over. Er zijn verschillende hotels door heel Nederland die leuke deals hebben voor de jaarwisseling. Deze deals kun je bijvoorbeeld vinden op Voordeeluitjes. Verder kan je nog allerlei extra’s boeken zoals een suite met een bubbelbad of sauna als je van echte luxe houdt. Omdat de hotels geen eten of drinken meer mogen serveren, moet je daar zelf voor zorgen. Check dus of er in de buurt van het hotel een restauarnt is waar je een lekkere maaltijd kan afhalen en zet genoeg champagne koud op de kamer om op het nieuwe jaar te proosten!

Oud en nieuw 2020 thuis vieren

Dit klink misschien heel suf, maar het kan juist heel leuk zijn om oud en nieuw een keertje thuis te vieren. Je kunt het zo gek of juist zo chill maken als je zelf wil. Zorg in ieder geval dat je alle new year’s eve essentials hebt zoals sterretjes, oliebollen, champagne, drank en lekkere hapjes. Maar met wie vier je het dan thuis? Houd bijvoorbeeld een sleepover met je 2 beste vriendinnen (op afstand) en kijk de hele avond jullie lievelingsfilms. Of ga lekker een avondje bankhangen met je vriend(in). Zet een afgezaagd oudjaarsprogramma op, maak winterse cocktails en speel de hele avond spelletjes. Een laatste optie: vier oud en nieuw 2020 eens ‘thuis thuis’ bij je ouders! Als je op jezelf woont, heb je jouw ouders vast al een paar jaar niet meer gezien tijdens oud en nieuw. Door het coronavirus is deze jaarwisseling misschien wel perfect om bij je ouders door te brengen. Grote kans dat je ouders het ook hartstikke leuk vinden en er alles aan doen om er een leuke avond van te maken. Met een beetje geluk kan je dus aanschuiven bij een heerlijk oudjaarsdiner, zijn er zelfgebakken oliebollen, hoef je niet voor de champagne te betalen, zijn er huisgemaakte hapjes én word je ’s ochtends gewekt voor een uitgebreid ontbijt. Alles wat je nodig hebt om 2021 goed te starten!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden