← Terug naar overzicht

De lekkerste oliebollen van Enschede

oud en nieuw nederland

Het is december en dat betekent dat het tijd is voor oliebollen! Oliebollen horen eigenlijk pas met oudejaarsdag gegeten te worden, maar gelukkig kun je ze op verschillende plekken in Enschede al eerder kopen. Wij zochten voor je uit waar je de lekkerste oliebollen van Enschede haalt!

Van Raay oliebollen

Bij de gebakkraam van Van Raay kun je nu al terecht voor de lekkerste oliebollen (en andere feestelijke lekkernijen natuurlijk). De kraam vind je op de parkeerplaats bij Intratuin Enschede, maar er staat ook een kraam bij winkelcentrum Het Stroink. Daar kun je na het boodschappen doen dus zo doorlopen naar de gebakkraam voor een lekkere oliebol of appelflap!

Brunselaar

De gebakkraam van de familie Brunselaar staat elk jaar bij het treinstation van Enschede in november en december. De oliebollen zijn hier superlekker en makkelijk te halen als je toch in de buurt van het station moet zijn. De oliebollen worden volgens traditioneel familierecept bereid en gebakken in plantaardige olie.

Bakker Teunis

Ook bij Bakker Teunis in winkelcentrum Twekkelerveld scoor je eind december lekkere oliebollen, krentenbollen en appelbeignets. Vooral op oudejaarsdag is het hier erg druk, dus zorg dat je op tijd je oliebollen haalt!

Bakkerij Nollen

Een van de bekendste plekken om oliebollen in Enschede te halen, is toch wel Bakkerij Nollen. De bollen van Nollen hebben een goede korst en lekkere smaak. Niet gek dus, dat deze bakkerij in voorgaande jaren weleens goed scoorde bij de AD oliebollentest. Bakkerij Nollen heeft meerdere vestigingen in Enschede dus er is altijd wel een bakkerij bij jou in de buurt om lekkere oliebollen te halen. De oliebollen worden tijdens de laatste dagen van december verkocht en je kunt ze ook laten bezorgen. Extra leuk is dat Bakkerij Nollen elk jaar een deel van de opbrengst aan een stichting doneert. Je oliebol smaakt dan nog net wat lekkerder als je weet dat je er iemand een beetje mee helpt ;).

Bakkerij Oonk

Tot slot kun je ook bij Bakkerij Oonk tijdens de laatste dagen van het jaar terecht voor lekkere oliebollen. Deze bakkerij heeft vier vestigingen dus je hoeft nooit ver te fietsen voor een lekker oliebol!

Met deze tips scoor jij gemakkelijk de lekkerste oliebollen van Enschede! Op zoek naar een lekker drankje voor bij je oliebol? Check dan deze recepten voor lekkere, winterse cocktails!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden