← Terug naar overzicht

DOEN: originele dingen om te doen tijdens deze kerst

kerst 2020

Dat Kerstmis dit jaar anders gaat zijn dan normaal is een feit. Dat hoeft niet negatief te zijn; het kan ook deuren openen om juist iets heel anders te doen dan dat je elk jaar al doet! Er zijn hier en daar wat aanpassingen nodig, maar we garanderen je dat ook dit jaar Kerst één van je favoriete feestdagen van het jaar wordt. Check deze vijf ideeën maar!

1. Doe Secret Santa met vrienden en/of familie

Secret Santa wordt veel gebruikt op (wereldwijde) fora; het lijkt eigenlijk op lootjes trekken. Het enige verschil is dat je de persoon die je trekt niet persoonlijk kent en dat je je cadeau's via de post verzendt. Met een beetje creativiteit kun je dit ook met je vrienden en/of familie regelen! Trek allemaal een lootje, bepaal een budget en koop allemaal leuke cadeautjes voor je lootje. Vervolgens doe je deze op de post. Wil je het nòg feestelijker maken? Spreek dan online af zodat iedereen tegelijkertijd zijn of haar pakket kan openen!

Dit zijn de beste apps om te videobellen!

2. Houd een winterbarbecue

Dat barbecueën alleen in de zomer kan is inmiddels achterhaald, want waarom zou je niet in de winter kunnen barbecueën? Met een beperkt groepje in de tuin de barbecue aansteken is veel beter dan dat je binnen op een hoopje staat. Ventileren die handel! Haal sjaals, dikke jassen en mutsen maar van zolder: winterbarbecueën is het nieuwe gourmetten!

3. Stuur een kaartje naar eenzame ouderen

Rond de kerstdagen organiseert het Ouderenfonds vaak een actie om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken tijdens de feestdagen. Veel mensen zijn dit jaar eenzaam, maar mensen die in een risicogroep vallen zijn nog eenzamer. Een kaartje sturen kan veel mensen heel erg opbeuren, dus waarom zou je het dan niet doen? :-)

4. Doe een kerstdecoratieruil met vrienden of familie

Dit jaar gaat een bezoekje naar de kerstmarkt niet door. Kerstdecoratie kopen op een leuk marktje zit er dit jaar helaas niet meer in. Trommel je vrienden en/of familie op om een kerstdecoratieruil aan te gaan! Zet voor de deur een tafeltje neer met de decoratie die jij wil ruilen en laat je beste vriend(in), je oom, je moeder of je zus langskomen om wat leuke spullen uit te zoeken. En natuurlijk andersom ook!

5. Breng een maaltijd langs bij dierbaren in je omgeving

Een kerstdiner is geen kerstdiner als je niet verschillende gangen hebt. Dat hoeft ook nu niet op te houden! Organiseer samen met vrienden of familie die dichtbij wonen een kerstdiner op afstand. Iemand kookt het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en de ander zorgt voor het toetje. Lever je gerecht 's middags af met de instructies of breng het warm langs tijdens de avond zelf. Zo kun je je toch nog laten verrassen met verschillende gerechten!

Heb jij hier inspiratie uit gehaald? Hoe vier jij dit jaar kerst?

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden