← Terug naar overzicht

Simpele gerechten voor het kerstdiner

Kerstdiner

Kerst zal op veel vlakken dit jaar iets anders zijn, maar een kerstdiner zal niet afdoen aan andere jaren. Ben je niet zo'n keukenprins(es) of vind je het lastig om een lekker kerstdiner te bedenken? Misschien heb je dan wat aan mijn ideeën! Lees je mee?

Voorbereiding is het halve werk

Als ik aan de dagen vlak voor kerst denk, denk ik aan hele lange rijen en lege schappen in supermarkten. Wees daarom slim en koop van tevoren alvast een deel van de benodigde ingrediënten. Langer houdbare ingrediënten kan je ruim van tevoren inslaan. Dan hoef je alleen nog de verse ingrediënten te halen. Je kunt ook kiezen voor diepvriesgroenten in plaats van verse groenten. Dit is namelijk even gezond! Maak ook een goede verdeling van warme en koude gerechten, waarbij je rekening houdt met het aantal kookpitten dat jij hebt. Komt er iemand eten die vegetarisch eet? Maak het je dan makkelijk door het hele kerstdiner vegetarisch te maken óf voor vlees te kiezen dat je apart bij de gerechten kunt eten.

Voorgerecht

Verras je gasten eens met een zelfgemaakte soep. Deze pompoensoepbloemkoolsoep en paprikasoep zijn al binnen 30 minuten klaar. Je kunt de soep al een dag van tevoren maken, zodat je je hier op kerst geen zorgen meer over hoeft te maken. Ben je geen soepliefhebber? Maak dan deze rosbiefrolletjes of vega bietencarpaccio.

Hoofdgerecht

Gevulde kalkoen is een typisch hoofdgerecht voor kerst. Helaas kost dat uren voorbereiding. Als alternatief kan je dit recept met kalkoen en tofu maken. Zo heb je toch kalkoen op tafel, maar heb je het al binnen 30 minuten klaar. Wil jij een keer iets bijzonders iets proberen? Maak dan deze rode bietenrisotto. Dit recept kun je makkelijk vegetarisch maken door de spekreepjes te vervangen door vegetarische spekreepjes. Je hebt niet veel nodig voor dit gerecht en het is binnen 30 minuten klaar. Wil jij iets maken wat je een dag van tevoren kunt maken? Maak dan een van deze hartige taarten. Even 10 minuten opwarmen in de oven op de dag zelf en je bent klaar!

Nagerecht

Het is verleidelijk om ijs of een kant-en-klare taart te kopen in de winkel, maar een nagerecht hoeft niet moeilijk te zijn. Deze vloeibare chocolade lava cakejes duren iets langer om te maken, maar zullen de moeite waard zijn. Een huisgemaakt toetje smaakt toch echt veel lekkerder. Wil jij iets simpelers maken? Ga dan voor de pavlova krans. De bereiding duurt maar 20 minuten en je hoeft het dan alleen nog laten afkoelen. Of wat dacht je van de traditionele tiramisu? Deze tiramisu is ook in 20 minuten klaar.

Zo heb jij genoeg keuze om jouw eigen kerstdiner samen te stellen. Heb jij als goede voornemen gezond eten? Lees dan mijn eerdere blog over het samenstellen van gezond en gevarieerd avondeten

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden