← Terug naar overzicht

Tips: je kamer winters stylen

kamer winters stylen

De herfst is weer volop aan de gang en de truien, geurkaarsen en pumpkin spice lattés worden weer tevoorschijn gehaald. Misschien heb je zelfs al pepernoten gekocht en al een chocolade letter op? Groot gelijk! Om helemaal in de winterse sferen te komen, kun je jouw kamer winters stylen. Denk aan warme kleuren, winterse lichtjes of misschien zelfs een klein kerstboompje. Ik geef je een paar tips om je kamer helemaal klaar te maken voor de winter!

1. Winterse lichtjes

Niets maakt een kamer zo gezellig als kerstlampjes. En die zijn ook helemaal niet zo duur! Loop bijvoorbeeld eens de action in en haal een doos kerstlampjes. Hang ze aan de rand van je plafond of aan je bed. Doe die saaie, grote lamp eens uit en kijk eens wat een gezelligheid in je kamer! Tegenwoordig heb je lichtjes in allerlei soorten en maten, mocht je alleen een groen snoer een beetje saai vinden. Je kunt er ook groepjes met kerstballen aan hangen, zie de volgende tip.

2. Unieke kerstballen

Kerstballen hoeven echt niet alleen in een kerstboom. Koop een paar toffe kerstballen en hang ze in groepjes van twee of drie verspreid door je kamer. Je kunt gaan voor klassieke kerstballen, maar tegenwoordig kun je ook hele leuke kitscherige kerstballen kopen in alle soorten en maten. Een rendierkerstbal is toch super cute?

3. Xenos leegkopen

Zeg je kerst, dan zeg je Xenos. Deze winkel staat bomvol met de meest fantastische kerstaccessoires in de winterperiode. En het leuke is dat ze ook nog hardstikke betaalbaar zijn! Misschien vind je er wel een leuke (neppe) minikerstboom om je kamer op te fleuren. Je hebt al een minikerstboom voor maar vijftien euro! Maar let op: niet doorslaan! Kies een paar mooie items uit en houd jezelf daarna tegen. We kennen allemaal die heftige kersthuizen waar je in de winter langsfietst. Dat wil je niet!

4. Sfeerlampen

Dat grote, felle licht in je kamer is dus allesbehalve gezellig. Scoor een aantal fijne sfeerlampen met een warm licht. Haal bijvoorbeeld een fancy vintage poot bij de kringloop en kies een mooie ledlamp van de IKEA. Zoals deze ronde ledlamp! Zo hoeft het niet duur te zijn, maar is jouw kamer wel meteen een stuk gezelliger.

5. Warme dekens       

De koude winterdagen vragen om comfort. En wat is er nou comfortabeler dan warme, stijlvolle dekens? Dat is pas winterproof! Een heerlijk, dik kleed waar je jezelf onder kunt verstoppen is niet alleen warm, maar kan ook nog eens heel erg stijlvol zijn. Vouw ‘m mooi op en leg het kleed aan het voeteneinde. Zorg voor een paar matchende kussens en je hebt een heel gezellige bank of bed!         

Hou je niet van zoveel kerst? Lees dan deze tips voor een sfeervolle kamer zónder kerstspullen.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden