← Terug naar overzicht

Een BBL-opleiding: werken en leren

studeren

Klinkt de combinatie van studeren en tegelijkertijd werken jou als muziek in de oren? Misschien is het volgen van een BBL-opleiding dan wel wat voor jou. Dit staat voor beroepsbegeleidende leerweg en zorgt ervoor dat jij aan het werk kan gaan terwijl je nog aan het studeren bent. Maar hoe werkt dit precies?

Hoe werkt een BBL-opleiding?

Tijdens een BBL-opleiding ben je één dag in de week aanwezig op school en de andere vier dagen ben je aan het werk. Tijdens je werk leer je onder begeleiding van leermeesters hoe dat werk eraan toe gaat in de praktijk. Er zijn diverse sectoren waar jij je op kan richten zoals technische opleidingen, horecaopleidingen en opleidingen in de richting van zorg en welzijn. Omdat je werkt, betekent het ook dat je recht hebt op salaris en dus lekker geld binnenharkt tijdens je studie. Daarnaast zitten er geen kosten verbonden aan deze studie. Weer eens wat anders dan een schuld opbouwen tijdens je studie!

Is het wat voor jou?

Deze studie is zeker geschikt voor jou als jij een echte doener bent. Door namelijk vier dagen in de week aan de slag te gaan in de praktijk, doe je ontzettend veel ervaringen op in jouw vakgebied. Door deze ervaring ben jij later beter geschikt en meer inzetbaar voor andere bedrijven. Daarnaast is het belangrijk dat je ervan houdt om vaak in contact te zijn met jouw collega's. Herken jij jezelf hierin? Aarzel dan zeker niet om eens rond te kijken voor het volgen van een BBL-opleiding.

Ga aan de slag!

Denk je dat het volgen van een BBL-opleiding iets van jou is? Er zijn veel BBL vacatures beschikbaar waar jij op kan solliciteren. Een groot voordeel is dat je op elk moment kan instromen, dus je hoeft niet te wachten tot de start van een nieuw studiejaar. Kijk dus vooral eens rond en ga aan de slag!

Ga je straks beginnen aan het Enschedese studentenleven? Hier wat tips voor de start van jouw studentenleven!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden