← Terug naar overzicht

Tips voor de start van jouw studentenleven

Swapfiets

Het duurt niet lang meer of het nieuwe studentenjaar gaat van start. Dat betekent dat jouw studentenleven (weer) gaat beginnen, yay! Begin jij straks met studeren en kan jij wel wat tips gebruiken voor het welbekende studentenleven? Wij - als ervaringsdeskundigen - vertellen het je graag!

Toptip: zorg voor een goede fiets 

Zonder fiets kom je nergens in Enschede Studentenstad. Je kan gebruik maken van het ov maar dat duurt altijd langer dan fietsen. Daarnaast blijf je door het fietsen lekker actief, wat prettig is als je denkt aan alle biertjes die je weg gaat tikken ;-). Een fiets is een dure grap, omdat de reparatiekosten flink op kunnen lopen. Maar met een Swapfiets heb je dat probleem niet, want bij hen heb je voor een vast bedrag per maand een altijd werkende fiets. Je krijgt je eigen Swapfiets en als je ketting eraf ligt, of je hebt een lekke band, dan komen ze dat probleem binnen 48 uur voor je oplossen. Met maandelijks lage kosten heb je altijd een fiets voor je deur staan die je naar de leukste huisfeestjes, de campus of de supermarkt brengt.

Kosten besparen

Geloof ons: kosten besparen is wat je het allerliefste wilt als student. De kosten van een studentenkamer zijn hoog, de vaste lasten ook, je moet elke dag eten, naar de sportschool en ook wil je af en toe wat leuke dingen doen. Gelukkig geeft Swapfiets jou een studentenkorting op de Original, jij betaalt namelijk maar €13,50 per maand in plaats van €16,50! En als je je voor 1 september inschrijft kun je 5 jaar lang een gratis Swapfiets voor jou en je beste vriend(in) winnen. Gauw aanmelden dus, die fiets heb je vroeg of laat toch nodig ;-)!

Als je dan toch die Swapfiets voor je deur hebt staan, maak je natuurlijk gelijk goed gebruik van je tweewieler! Zoek via de Spotta-applicatie de beste aanbiedingen van alle supermarkten in jouw stad en fiets van supermarkt naar supermarkt. Sla goede aanbiedingen die lang houdbaar zijn in zodat je hier een langere tijd van kunt genieten. 

Algemene tips

Dan hebben we nog een paar algemene tips voor je! Boodschappen doe je het liefste voor de hele week in één keer. Dan ben je zo min mogelijk in de supermarkt en dan trap je minder snel in alle aanbiedingen. Schrijf ook van te voren op wat je wilt eten. Het is verstandig om grotere porties te koken zodat je een portie in de vriezer kunt stoppen, of twee dagen later het nog eens kunt eten. Gebruik bijvoorbeeld de Allerhande om inspiratie op te doen voor betaalbare recepten! 

Wat betreft schoonmaken hoef je niet 10 verschillende schoonmaakmiddeltjes te hebben. Allesreiniger, ontvetter voor je keuken en misschien een antikalkmiddel is alles wat je nodig hebt. Je kunt je ramen zemen met een sopje van water en Dreft, dit geldt trouwens ook voor je spiegels! Maak niet pas schoon als het supervies is, maar haal iedere avond na het eten een doekje over het aanrecht en fornuis. Door de klusjes bij de houden hoef je zelden heel veel tijd te stoppen in het grondig soppen van je huisje. 

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van Enschede Studentenstad? Check dan onze pagina over vrije tijd!

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden