← Terug naar overzicht

Studenten en seks: praten met een seksuoloog

Seksuoloog

Seks onder jongeren is door de jaren heen enorm toegenomen. Jongeren hebben gemiddeld meer sekspartners en experimenteren met bijvoorbeeld speeltjes wordt steeds populairder. Maar wat nou als je seks eigenlijk helemaal niet fijn vindt? Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat seks als prettig ervaren wordt en dat is helemaal niet gek. Als je problemen ervaart tijdens de seks kan het praten met een seksuoloog helpen.

Taboe

Vroeger werd praten over seks vaak gezien als een taboe onder jongeren. Veel jongeren vinden het ongemakkelijk om gevoelige problemen omtrent dit onderwerp aan te kaarten. Ondertussen groeit de onzekerheid op het gebied van seks door onrealistische beelden in de media, films en op het internet. Daar is seks vaak heel anders dan in de werkelijkheid. Vooral mannen vinden het onwennig om te praten over hun seksproblemen. Vrouwen groeien daarin steeds meer, maar ook bij vrouwen is het nog niet volledig geaccepteerd. Toch kan het heel goed zijn om over problemen omtrent seks te praten. Vind je het moeilijk om hier met je vrienden over te praten? Dan kan het goed zijn om hier met een professional over te praten, zoals een seksuoloog.

Seksuoloog

Een seksuoloog is een psycholoog/arts die je kan helpen bij het behandelen van seksuele problemen. Het kan een grote stap zijn om te gaan praten met een seksuoloog, maar laat je schaamte je vooral niet stoppen! Een seksuoloog helpt bij het onderzoeken van de kern van je probleem en geeft je opdrachten en adviezen mee voor thuis. Het kost maar een paar gesprekken bij een seksuoloog om je weer seksueel gezond te laten voelen. Het is dus zeker de moeite waard om de stap te nemen en te praten met een seksuoloog. Neem contact op met je huisarts en laat je doorverwijzen naar een seksuoloog die bij jou past. Dit kan bijvoorbeeld bij de Studentenhuisarts op Campus UT. Dit is een fijne studentenhuisartspraktijk speciaal voor studenten in Enschede.

Herkenbaar?

Herken jij jezelf in deze problemen?

  • Minder of geen zin hebben in seks;
  • Last van orgasmeproblemen;
  • Pijn tijdens de seks;
  • Onzekerheid over je seksuele identiteit.

Het praten met een seksuoloog kan jouw problemen dan misschien wel oplossen. Ervaar je buiten de seks ook pijn aan je geslachtsdelen? Dan kan het zomaar zijn dat je een soa hebt. Het is belangrijk om te weten welke soa's er zijn en wat de bijkomende klachten zijn

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden