← Terug naar overzicht

Nieuw in Enschede? Zo leer je nieuwe mensen kennen!

mensen leren kennen Enschede

Ben jij afgelopen schooljaar begonnen met studeren in jouw nieuwe studentenstad Enschede? Of ga jij hier aankomend schooljaar naartoe verhuizen voor een nieuwe studie? Dan is het natuurlijk fijn als je gauw nieuwe mensen leert kennen. Maar waar vind je deze mensen in Enschede eigenlijk? In deze blog geven we je een aantal tips!

Sporten in Enschede

Wil je in je nieuwe studentenstad ook gelijk beginnen met sporten? Begin dan eens met dansen bij Rico Latino. Hier kun je iedere week terecht voor verschillende dansstijlen en open dansavonden. Kan je nog niet zo goed dansen, dan is dat geen probleem! Er is altijd wel iemand die jou de basis wilt leren. Ben je niet zo ritmisch aangelegd en ga je liever hard aan de slag in de sportschool? Kijk dan eens bij Sportaal, hier vind je alle sporten die worden aangeboden in Enschede in een handig overzicht!

Het Tankstation in Enschede

Houd je van cultuur, neem dan eens een kijkje bij het Tankstation. Dan bedoelen we natuurlijk niet een écht tankstation ;-) Tankstation is opgericht door twee visual designers met het doel mensen met elkaar te verbinden. Bij het Tankstation hebben ze verschillende platforms zoals expo, kitchen, 300% free én geven ze workshops. Als er een plek is waar je gemakkelijk mensen kunt leren kennen is het wel hier! Houd de website van Tankstation in de gaten voor alle exposities, workshops en andere evenementen die op de planning staan! 

Studiegerelateerde bijbaan

Een andere manier waarop je gemakkelijk nieuwe mensen leert kennen is het zoeken van een bijbaan. Als je dan ook nog eens gaat voor een studiegerelateerde bijbaan, haal je er driedubbel profijt uit: je leert mensen kennen, je bouwt een cv op én je hebt een extra zakcentje. Een studiegerelateerde bijbaan is een bijbaan in de branche van jouw studie. Het voordeel hiervan is dat, als je straks bent afgestudeerd, je al heel wat uren in de juiste branche hebt gewerkt waardoor je meer waard bent dan een starter die altijd een ander soort bijbaantje hebt gehad. Als je dan ook nog leuke collega's hebt dan gaat die vriendengroep opbouwen supersnel ;-)!

Ben jij goed in schrijven, of zou je er beter in willen worden? Bij Enschede-Studentenstad.nl zijn we altijd op zoek naar studenten die voor ons willen schrijven over alle ins-and-outs van Enschede! ;-)

Studentenverenigingen in Enschede

En dan onze laatste, en misschien wel beste tip: sluit je aan bij een studentenvereniging! Je studententijd is de leukste tijd van je leven, en je maakt het nog leuker als je deze tijd deelt met mensen van jouw eigen leeftijd en die op dezelfde manier in het leven staan. Houd je wel van een drankje en tot diep in de nacht dansen? Dan is een gezelligheidsvereniging echt iets voor jou! Ben je heel sportief en zou je daar graag wat mee willen doen? Dan heb je ook altijd sportverenigingen. Neem eens een kijkje op onze studentenvereniging-pagina!

Woon jij inmiddels al een tijdje in Enschede en heb jij op een andere manier nieuwe vrienden ontmoet? Laat het (aankomende) studenten weten zodat zij een superleuke tijd tegemoet gaan!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden