← Terug naar overzicht

Valentijnsdag in Enschede

Valentijnsdag in Enschede

Het duurt niet lang meer voor het Valentijnsdag is. Of je nou een liefhebber bent of het onzin vindt, feit is wel dat het een reden is om leuke dingen te doen. Dit jaar valt het op vrijdag, dat betekent dat je het grootser dan ooit kunt aanpakken ;-). Geen inspiratie? No worries, daar zijn wij voor. Hieronder de leukste ideeën voor Valentijnsdag!

Hapje eten en filmpje op Valentijnsdag

Een hapje eten en naar de bioscoop klinkt misschien een beetje flauwtjes, maar niets is minder waar. Als jij en je lief al jaren samen zijn, is het juist fijn om eerst samen bij jullie favo tentje te eten en daarna samen in een goede bioscoopstoel te ploffen. Oók als eerste date is dit een goed idee. Om elkaar beter te leren kennen neem je hem of haar mee naar een barretje of restaurant. Klikt het? Dan kun je daarna nog naar de bioscoop!

Winterse activiteit

Vind je uiteten gaan op Valentijnsdag een tikkeltje overrated? Ga dan een winterse activiteit doen! Wandelen door een prachtig natuurgebied is alleen leuk als het weer een beetje meewerkt. Maar wat dacht je van een rondleiding door een bierbrouwerij, een escape room doen of ga voor ultieme ontspanning bij een wellness centrum! Je leest er alles over in onze blog met winterse activiteiten in Enschede!

Een weekendje Duitsland

Het voordeel van bij de grens wonen is dat je gemakkelijk een vakantiegevoel kunt hebben. Neem bijvoorbeeld de trein naar Münster, het duurt maar zo'n 1,5 uur! Boek een leuk hotelletje of AirBnB en ontdek een nieuwe stad. Ken je Münster al op je duimpje of wil je liever de natuur in? Er zijn genoeg mooie plekken in de natuur waar je een heerlijk weekendje met de liefde van je leven kunt vertoeven!

Richting het strand

Als je geboren en getogen bent in Enschede is de kans groot dat je de Nederlandse kustlijn niet heel vaak hebt gezien. Het is heerlijk om hier een dagje door te brengen. Neem de trein richting het noorden, of pak de trein naar onze Hofstad Den Haag! Maak er gelijk een weekendje weg van en ontdek alles wat deze mooie stad te bieden heeft. Benieuwd waar je terecht kunt? Winterse hotspots, de lekkerste shared-dining restaurants en de onontdekte pareltjes van Den Haag. Het hoeft niet duur te zijn, er is zelfs een Student Hotel met prachtige, betaalbare kamers! Een heerlijk weekendje uitwaaien aan het strand, dus!

Meer studentennieuws

Evenement festival
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden