← Terug naar overzicht

Nieuwe mensen leren kennen in Zwolle doe je zo!

mensen leren kennen

Ben je net nieuw komen wonen in Zwolle, en wil je je graag mengen onder de inwoners? Vaak gaat dit best wel makkelijk omdat medestudenten hetzelfde ‘probleem’ ervaren. Toch kan het best lastig zijn, en is het soms wel spannend om je als nieuweling te mengen onder een bepaalde groep! Wij helpen je hier graag een handje bij door het geven van wat tips!

Zoek een baantje

Ondanks dat je bij werken niet gelijk denkt aan het opdoen van nieuwe connecties, is een baantje hier juist wel goed voor. Naast geld verdienen is een baantje ook erg goed voor het kennis maken met nieuwe personen! Wanneer je aan het werk bent leer je vaak snel nieuwe collega’s kennen door samen te werken. Je kan eenvoudig een leuke bijbaan vinden via StudiegerelateerdeBijbaan.nl. Ga bijvoorbeeld aan de slag als verkoopmedewerker of shopadvisor en maak ook een gezellig praatje met klanten!

Ga bij een studentenvereniging

Oikos Nomos is de algemene studentenvereniging van Zwolle. Hier kan elke student zich dus voor aanmelden, ongeacht welke studie je volgt. Het leuke hiervan is dat je van alle opleidingen nieuwe mensen leert kennen en je zo je netwerk vergroot op verschillende gebieden. Daarnaast is het altijd gezellig om op dinsdagavond de sociëteit op te zoeken en gezellig een drankje te doen.

Wil je graag sporten én nieuwe mensen leren kennen tegelijkertijd? Sluit je dan aan bij roeivereniging Boreas om dé studentensport van Nederland te beoefenen, namelijk roeien! Boreas is de grootste studentensportvereniging binnen Zwolle, en doordeweeks train je rond de Zwolse stadsgrachten! Zo leer je gelijk de stad weer wat beter kennen. In het weekend worden andere studentensteden bezocht voor wedstrijden en natuurlijk de hele gezellige feestjes!

Sommige opleidingen hebben ook een eigen studievereniging. Zo heet de studentenvereniging van de CALO (Hogeschool Windesheim) Vestuvalo en de vereniging van Journalistiek (Hogeschool Windesheim) Waltertje.

Hier bekijk je alle Zwolse studentenverenigingen!

Ga naar college

Wanneer je vaak naar je colleges gaat kom je vaker nieuwe mensen tegen en leer je deze goed kennen. Via groepsopdrachten kan je veel nieuwe contacten op doen, dus pak die gelegenheid. Wees niet de gene die nooit op komt dagen, maar ga in gesprek met je studiegenoten en kijk of je gezamenlijke interesses hebt. Wellicht loopt het wel uit tot een mooie vriendschap!

Zoek een hobby

Vind je schilderen leuk? Bezoek dan eens een schildercursus. Heb je altijd al willen dansen? Draai dan een proefles mee bij een van de dansscholen in Zwolle. Wil je aan yoga doen? Doe een les mee bij een yogaschool. Deze mensen hebben dezelfde interesses aan jouw, waardoor je er bijna zeker van uit kunt gaan dat hier gezellige mensen rondlopen! Tijdens het maken van nieuwe connecties ben je gelijk bezig met iets wat je erg leuk vind, 2 in 1!

We hopen dat je wat aan deze tips zult hebben en dat je snel nieuwe mensen leert kennen! Wil je toch nog wat meer weten over Zwolle en het studentenleven hier? Lees dan onze blog Welkom in Zwolle!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden