← Terug naar overzicht

Onmisbare spullen als je op jezelf gaat wonen

schoonmaken

Super spannend en eng, maar vooral heel erg leuk. Veel jongeren gaan in hun studententijd op zichzelf wonen. Voor de één een verademing: eindelijk weg uit dat kleine dorp en ouderlijk huis! Voor de ander juist heel spannend en nogal onwerkelijk: ga ik me niet eenzaam voelen en kan ik het allemaal wel zelf? Uit eigen ervaring en de ervaring van mensen om mij heen is het een hele goede en fijne stap. Het blijkt helemaal niet zo moeilijk om je eigen boontjes te doppen en het is heerlijk om wat meer vrijheid te hebben. Bovendien word je er in één klap super zelfstandig van! Om je een beetje op weg te helpen zal ik in deze blog ingaan op wat er écht niet mag ontbreken in je eigen stekkie.

Wassen en schoonmaken

Je zal er echt aan moeten geloven: de tijd is aangebroken om zelf je wasjes te draaien en kamer schoon te houden. Iets wat je even onder de knie moet krijgen, maar daarna helemaal niet zo vervelend blijkt. Het kan zelfs veel voldoening geven als dat ene wasje weer zo lekker ruikt of je kamer er spik en span uitziet. Om te zorgen dat alles zo goed mogelijk schoon wordt, heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Zorg ervoor dat je wat standaard schoonmaakmiddelen in huis. Denk aan allesreiniger, glassex en wasmiddel. Koop ook doekjes, sponsjes, veger en blik en zo’n superhandige stofwisser. Mocht je studentenhuis nog niet beschikken over een stofzuiger of schoonmaakmiddelen voor de keuken & badkamer? Schaf ook dit dan zo snel mogelijk aan.

Om wasjes te kunnen draaien moet je natuurlijk wasmiddel in huis hebben. Je kunt nu zelf kiezen voor welke geur je gaat, ideaal! Om was goed te kunnen drogen, moet je een goed droogrek in huis halen. Zorg voor eentje die groot genoeg is, zodat je ook je handdoeken en beddengoed erop kwijt kunt. Iets dat je snel vergeet maar zeker onmisbaar is: wasknijpers voor aan het droogrek, anders wordt was ophangen wel heel lastig.

Een bezoekje aan de IKEA en Blokker en je zal ongetwijfeld slagen voor al deze handige tools!

Keukenbenodigdheden

Het overkomt menig student: bedenken dat je een lekkere smoothie wil maken en er dan achter komen dat je helemaal geen blender hebt. Of zelf tomatensoep willen maken terwijl je geen staafmixer in huis hebt. Balen! Grote kans dat je vanuit je ouderlijk huis gewend bent dat in de keuken alles te vinden is om een lekkere maaltijd mee te maken. Je realiseert je niet dat je dit nu als vanzelfsprekend ziet, terwijl dit niet zo is. Uit eigen ervaring grijp je de eerste weken geregeld op iets mis, waarna je lachend tot de conclusie komt hoe verwend je eigenlijk was met al dat gemak om je heen.

Denk naast de blender en staafmixer aan zaken als: een bier- en wijnopener, een mixer om je favoriete bakvorm mee te bereiden en een springvorm om deze vervolgens in te doen. Ook wordt de gemiddelde student erg blij van een tosti-ijzer op een brakke ochtend. Om het hele brood (inclusief kapjes) op te kunnen maken als arme student is ook een broodrooster onmisbaar. Tenslotte zal je bij het bereiden van je eerste maaltijden je ineens realiseren hoe groot die kruidenla bij je ouders was. Schaf dus ook hier een fijne verzameling van aan!

Gewoon handig

Verder zijn er een aantal dingen die gewoon handig en/of heel fijn zijn als je op jezelf gaat wonen en waar je niet snel aan denkt. Een verlengsnoer bijvoorbeeld, om je laptop overal op te kunnen laden. Voor de koude winterdag of juist tijdens een lange zomeravond is het leuk wat kaarsjes aan te kunnen steken. Om heimwee naar je ouderlijk stekje te verminderen en elke dag even dankbaar te kunnen zijn, raad ik je aan wat foto’s van vrienden en familie in je kamer op te hangen. En een gouden tip: vochtig toiletpapier! Dit blijkt een stukje comfort te zijn dat groter is dan je denkt.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Enschede Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden