U bent hier

Het laatste studenten nieuws

Coronadipje
Serie kijken
Abonneren op

Enschede Studentenstad

Enschede is echt een leuke studentenstad, waar je een onvergetelijke studententijd gaat hebben. Elke dag is hier anders, maar wij houden voor jou het overzicht! Wij bieden: een verzameling van de beste studentenkamers, een regelmatige update over de lekkerste restaurant en barretjes in Enschede, toegang tot de leukste bijbanen voor studenten, het laatste studentennieuws, toelichting op belangrijke geldzaken tijdens en na je studietijd, informatie omtrent student gerelateerde gezondheidszorg en alles wat je verder moet weten over je studententijd in Enschede. Kortom: wij willen jou motiveren om het optimale uit je studententijd te halen.

Studeren in Enschede

De basis van je studententijd is het kiezen van een onderwijsinstelling en studie die bij jou past. In Enschede zijn er verschillende hogescholen en een universiteit die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden.

Wonen in Enschede

Wil of ga jij in Enschede wonen? Hoe vind je dan een kamer, wat is antikraak, wat is hospiteren en hoe moet je je inschrijven bij de gemeente? Je vindt hier alle antwoorden!

Werken in Enschede

Ga jij in Enschede studeren? Dan wil je vast naast je studie wel werken. Wij bieden je een overzicht van de leukste (bij)banen en stages in en rondom Enschede, bieden je hulp met solliciteren en hoe je een CV moet schrijven of helpen je op weg met je eerste stappen naar ondernemerschap.

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten en drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar het kost hartstikke veel geld. Wij bieden jou hier allerlei (be)spaartips en informatie over geldzaken.

Vrije tijd in Enschede

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede.

Gezondheidszorg in Enschede

Het is belangrijk om je gezondheidszorg dicht bij huis te hebben. Als je als student verhuist ga je op zoek naar een nieuwe tandarts, huisarts en ziekenhuis in Enschede. Wellicht regel je als student vanaf nu zelf je zorgverzekering. Hoe werkt dit en wat moet er geregeld worden?

De leukste studenten evenementen

Eurocollege
Eurocollege
Eurocollege
Abonneren op RSS Events