U bent hier

Huisarts in Enschede

Als je in Enschede gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Enschede te hebben. Mocht je last krijgen van gezondheidsklachten, dan weet je zeker dat je bij iemand terecht kunt. Dit is wel zo fijn, zeker als het om een noodgeval gaat!

Huisarts in Enschede vinden

Wil je van huisarts veranderen, bijvoorbeeld omdat je nu in Enschede bent gaan studeren? Dan kan dat. Je hoeft hierbij niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, op een nieuw kalenderjaar te wachten. Het is belangrijk om een huisarts in Enschede te vinden waar jij je prettig voelt. Vraag ook om je heen bij welke huisarts anderen zitten, misschien kunnen zij hun eigen huisarts aanraden. Als je een huisarts hebt gevonden waar jij een goed gevoel bij hebt, moet je nog op een aantal dingen letten. Kijk sowieso eerst of de huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt. Controleer daarnaast of de huisarts een BIG registratie heeft.

Tip: vind ook een tandarts in Enschede

Veranderen van huisarts

In Nederland mag je vrij van huisarts veranderen, op elk moment dat jij wil. Als je van huisarts wilt veranderen dan kun je je inschrijven bij je nieuwe huisarts, mits deze natuurlijk nieuwe patiënten aanneemt. Veel huisartsen werken tegenwoordig met een zogenaamd 'digitaal dossier'. Als je je inschrijft bij een nieuwe huisarts worden automatisch je gegevens digitaal opgevraagd bij je oude huisarts. Om er zeker van te zijn dat je dossier doorgestuurd wordt, kun je altijd even je oude huisarts bellen en vragen of ze de aanvraag voor je dossier van je nieuwe huisarts ontvangen hebben. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op