U bent hier

GGD Twente

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), ontwikkelt het Twentse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij GGD Twente kun je onder andere terecht voor informatie over soa’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Gezond op reis

De GGD Twente en Travel Health Clinic (THC) werken samen op het gebied van vaccinaties en reizigersadvies. Zij zorgen er samen voor dat je gezond blijft tijdens je reis. GGD Twente biedt door deze samenwerking een betrouwbaar vertrekpunt voor iedere reis. Of je nou all inclusive naar Turkije gaat of door de jungles van Borneo op avontuur gaat. 

Als je op reis gaat, kun je bij de GGD terecht voor vaccinaties. Welke vaccinaties je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming en de reisduur. De GGD kan je adviseren over de vaccinaties die jij nodig hebt. Ga naar het reizigersspreekuur of kijk op de website GGD reisvaccinaties. Aan vaccinaties zijn kosten verbonden, maar soms ben je voor een deel van deze kosten verzekerd door de zorgverzekering. Als je zeker wilt weten of de kosten worden vergoed, is het verstandig contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Afspraak maken GGD reizigersadvies en -vaccinaties

Wil je een afspraak maken voor een vaccinatie? Dat kan online op de website van THCI of telefonisch via het nummer 088-2914900. Tijdens de afspraak moet je de onderstaande zaken meenemen:

  • Identiteitsbewijs
  • Zorgpas
  • Inentingsboekje (het gele vaccinatiepaspoort, bij kinderen eveneens het vaccinatieoverzicht van het Rijksvaccinatieprogramma)
  • Reisroute
  • Overzicht van uw medicijngebruik

Soa-test GGD

Bij de GGD kun je ook terecht als je denkt dat je een soa hebt opgelopen. Als je een afspraak bij de GGD wilt maken, worden er wel eerst een aantal vragen aan je gesteld. De GGD kan dan bepalen of je in aanmerking komt voor een gratis soa-test bij de GGD of jou doorverwijzen naar je eigen huisarts. Je kunt ook anoniem een soa-test thuis doen. Lees meer over alle mogelijkheden op de pagina soa testen Enschede. Voor een afspraak voor een soa-test kun je bellen naar 053-4876848 op werkdagen tussen 10.30 en 13.00 uur.

Contact GGD Twente

Bezoekadres GGD Enschede
Nijverheidstraat 30
7511 JM Enschede
053-4876888
info@thci.nl
ggdtwente.nl

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op