U bent hier

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld. Waarschijnlijk leen je elke maand een bedrag bij DUO en misschien krijg je ook een bijdrage van je ouders, maar dat is niet altijd genoeg. Gelukkig is er altijd werk voor hardwerkende studenten! Zoek je een bijbaan? Neem dan een kijkje in ons overzicht met de leukste bijbanen in Enschede Studentenstad.

Om te zorgen dat jij al je geldzaken op orde hebt, vind je hieronder allerlei (be)spaartips, informatie over goedkoop je rijbewijs halen, slim een telefoonabonnement afsluiten en hoe het zit met het afsluiten van een hypotheek als je straks een studieschuld hebt

Tip: wil je meer van dit soort handige informatie over geldzaken en andere studentonderwerpen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Hoe maak je een begroting?

Tijdens je studententijd komen er opeens allemaal kosten op je bord te liggen. Hoe zet je al deze kosten op een rij en houd je het overzichtelijk voor jezelf? Wij leggen het uit!

Studentenrekening openen

Elke jaar tijdens de introductieperiode zijn er meerdere banken die jouw proberen te strikken om een studentenrekening bij hun te openen. Wij hebben voor jou uitgezocht waarom je een studentenrekening moet openen tijdens je studententijd.

Gezamenlijke of huisrekening openen

Als je op kamers gaat, of gaat samenwonen, komen er veel vaste lasten bij. Uitgaven zoals huur en de boodschappen ga je waarschijnlijk delen met je huisgenoten. Maar hoe doe je dit nou het gemakkelijkst? Open een gezamenlijke rekening!

Sparen

Je hebt spaarders en je hebt niet-spaarders, vind jij het nou ook lastig om te sparen? Of juist niet? Dan lees je hier handige tips om een leuk bedrag bij elkaar te sparen!

Alles wat jij wilt weten over je autorijbewijs

Het is zover: je mag je rijbewijs halen! Natuurlijk wil je nu zo snel mogelijk beginnen met rijlessen. We hebben alle informatie over het halen van een autorijbewijs - zoals de kosten - voor je op een rij gezet.

Alles over beleggen tijdens je studententijd

Ook als student kun je succesvol beleggen. Als je dit goed doet, kun je wat extra centjes bijverdienen. Dus heb je wat geld over om te beleggen? Check dan hier hoe je dit het best kunt doen.