Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo kom je door die slepend saaie studie-sleur

Zo kom je door die slepend saaie studie-sleur

We zijn inmiddels met zijn allen alweer enkele weken aan het studeren. De weken worden steeds langer, en je voelt je alsof je in een sleurt zit. Wat kun je daar tegen doen? En hoe voorkom je dat gevoel? Je leest het hier.

Begin van het studiejaar 

Oktober is altijd zo’n vervelend moment in het studiejaar. Het frisse enthousiasme waarmee je in september gestart bent aan het studiejaar, ligt inmiddels te verstoffen in een hoekje van je kamer. Alle dagen lijken op elkaar, ze worden hooguit wat korter, al voelt het alsof de wijzers er zoveel langer over doen om de klok rond te gaan. Er is geen ontkennen meer mogelijk: je zit in een sleur.

Doorbreek de sleur

Ondanks de grote mate van vrijheid in je studententijd, ontkomt niemand er aan dat er een bepaald patroon in de wekelijkse planning sluipt. Colleges worden immers vaak op dezelfde tijd gegeven, je sportclub traint op bepaalde avonden en die avond werken moet toch echt gebeuren om ome Duo een beetje tegemoet te komen. Zeker nu we al even bezig zijn, kunnen de eerste tekenen van een sleur zich gaan aftekenen. Dus hoog tijd om deze te doorbreken. Het jaar is immers nog jong, en er volgen nog vele weken met een vergelijkbare invulling.

Het antwoord is eigenlijk ontzettend eenvoudig: ga iets doen dat je normaal niet zou doen. Ga zelf of met vrienden er op uit. Doe een proefles bij een sport die je anders nooit zou proberen, verbeter je kookskills, bezoek een museum of dierentuin, pimp je kamer,  of ga gewoon lekker een dagje treinen met je gratis ov.  Er is zoveel moois te beleven, zeker tijdens je studietijd! Het doorbreken van je sleur zal je nieuwe energie geven, waar je weer een tijdje op kan tegen. 

Plan tijd voor spontane dingen

En nu de sleur eindelijk weg is, is het ook zaak ervoor te zorgen dat deze weg blijft. Het makkelijkste om dit te doen? Plan tijd in voor spontane dingen. Kies elke maand of week een (aantal) moment(en) die je bewust leeg laat. Geen tandartsafspraak, geen koffie drinken met je bestie, niet met je neus in de boeken. Nee, gewoon even helemaal niks. Laat dat plekje in je agenda leeg: je kan op dat moment zelf verzinnen wat je wilt gaan doen. 

Zodra je weet wat je wilt gaan doen in die tijd, is het een kwestie van kijken of er iemand mee wil. De meeste mensen houden wel van spontaniteit, dus ze zullen graag tijd voor je vrijmaken. En mocht er een keertje niemand kunnen? Dan is dat misschien wel een teken dat het tijd is voor wat me-time. Ga lekker een stuk wandelen, ontdek een nieuwe podcast of ga ongegeneerd liggen luieren op bed. Zolang het maar iets is dat je niet met regelmaat doet. Anders ben je gewoon dingen toe aan het voegen aan je sleur.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.