Skip to main content
gezond de winter door

Zo blijf je deze winter gezond!

Veel mensen worden tijdens de winter minstens één keer ziek, maar als jij in de winter regelmatig de klos bent, dan is het verstandig om je hier alvast op voor te bereiden. Wil je weten hoe je dat kunt doen? We geven je tips!

Gezond eten

Allereerst natuurlijk gezond eten. Klinkt logisch, maar het is voor studenten soms toch lastiger vol te houden. Biertje hier, wijntje daar, tussen colleges door even langs de McDonalds en in de avond laat je toch maar een pizza thuis bezorgen. Probeer op z’n minst iedere dag zo’n 300 gram groente binnen te krijgen. Door al deze groenten te verspreiden over eetmomenten op de hele dag is het makkelijker. 

Houd je van een simpele boterham met kaas? Snijd dan wat grove plakken komkommer en een tomaat, dan heb je al zo 100 gram groente binnen. Vind je het leuk om iets meer je best te doen voor je lunch? Maak dan een aantal spinaziepannenkoeken: 400 gram spinazie, 3 eieren en wat meel (naar keuze). Voeg wat kruiden toe voor extra smaak, in de blender en bak het in de pan alsof het een pannenkoek is. Lekker om te beleggen met avocado, paprika, tomaat, ui en feta!

Wil je andere lekkere lunch tips? Dit zijn gezonde en lekkere lunch recepten voor tijdens college dagen!

Vitaminetekort

Ook als je genoeg groente en fruit eet, kan je een vitaminetekort hebben. Verstandig is daarom om je bloed te laten checken middels een bloedtest. Dit kan bij de Campus Huisarts, deze vind je in De Sleutel (gebouw 58) en naast de receptie bij Hogeschool Saxion. Als je weet welke tekorten je hebt, kun je gerichter iets doen aan jouw klachten! Misschien heb je wel een vitamine D-, B12- of ijzertekort, hier kan je je heel naar van voelen!

Sporten

Ben je absoluut niet sportief? Dan voelt het alsof sporten veel energie kost, maar hoe vaker je het doet hoe meer energie het uiteindelijk oplevert! Belangrijk is wel dat je daarbij genoeg eiwitten blijft eten zodat je spieren goed kunnen herstellen. Ook als je vaak last hebt van stress is sporten - of in ieder geval meer bewegen - een goede oplossing. Door meer te bewegen worden je spieren losser en dus meer ontspannen. Daarbij maak je tijdens het bewegen een gelukshormoon aan die ervoor zorgt dat stress verdwijnt. 

Genoeg slapen

Tot slot is genoeg slapen heel belangrijk. Gemiddeld hebben mensen genoeg aan 6 tot 8 uur slaap, maar dit verschilt per persoon. Vind jij het moeilijk om op tijd naar bed te gaan, omdat ‘t voelt alsof je dan een deel van je dag mist? Probeer dan eens je hele avond routine te vervroegen. Eet je normaalgesproken om half 8? Probeer eens een weekje rond een uur of 6 ‘s avonds te eten. Dan ben je om maximaal 7 uur al helemaal klaar en kan je nog tot een uur of 11 je favo serie bingen. Je slaapt om half 12 en om 7 uur ‘s ochtends gaat je wekker weer: toch 7,5 uur geslapen!

Als je gezond eet, zorgt dat je vitamine voorraad op peil is én je genoeg sport en beweegt is de kans een stuk groter dat je komende winter minder virusjes meepikt. You can do it!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.