Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Zo bespaar je geld in het najaar!

Zo bespaar je geld in het najaar!

Is jouw bankrekening ook toe aan een beetje spaargeld en kun je wel wat meer op de centjes letten? Ik doe met je mee! Zelf vind ik sparen in het najaar een stuk makkelijker dan in de zomer. Mijn zomer bestaat namelijk vooral uit veel leuke dingen doen buiten de deur en dat kan best prijzig zijn. Terwijl de winter er dan weer heel anders uit ziet. Daarnaast zitten we nu natuurlijk ook nog middenin de coronacrisis, waardoor sparen een klein beetje makkelijker wordt. Geen geld uitgeven aan uitgaan, festivals en andere studentikoze activiteiten. Hieronder deel ik met jullie mijn besparingstips voor dit najaar!

Refurbished kopen

Als je van plan bent om een nieuwe iPhone, iPad of MacBook aan te schaffen, doe dit dan refurbished. Refurbished houdt in dat de telefoon is gebruikt als showmodel, retour is gestuurd of tweedehands is. Deze wordt helemaal opgeknapt en gecontroleerd, om vervolgens weer doorverkocht te worden voor een mooi prijsje. Je betaalt voor een refurbished iPhone veel minder dan voor een nieuwe telefoon uit de winkel. Soms scheelt het bijna de helft! Voor een iPhone 8 plus refurbished betaal je bijvoorbeeld € 440. Terwijl je een nieuwe kunt kopen voor € 620. Dat scheelt € 200! Enorm veel geld dus. FixjeiPhone is een aanbieder die dit soort telefoons verkoopt en daarbij een fijne service en lange garantietermijn aanbiedt.

Koopjes scoren

In het najaar zijn er veel periodes waarin je kunt genieten van mooie koopjes. Bijvoorbeeld Black Friday, dan geven veel winkels mega veel korting. Dat is dit jaar op vrijdag 27 november. Hierna volgt dan gelijk Cyber Monday, waarbij prijzen vaak nóg meer omlaaggaan. Wil je een nieuwe bank in huis aanschaffen? Wacht dan vooral even tot Black Friday. Misschien scoor jij die bank dan wel met een flinke korting! Aan het einde van het jaar volgen dan de feestdagen, waarbij winkels ook weer veel korting geven. Wacht dus vooral nog even met het kopen van je kerstcadeautjes! Tip: koop je kerstcadeaus dit jaar online. Het is nu vooral verstandig om de kerstdrukte zoveel mogelijk te vermijden! Als laatste volgt er dan de wintersale. Hier scoor je veel winterkleding voor een prikkie! Heb je al genoeg kleding voor deze winter? Verkoop je kleding dan op Vinted! Je maakt er iemand anders blij mee én je kunt zelf weer iets nieuws kopen van dat geld. Win-win! 

Kokerellen

Dat de horeca nog een tijd dicht blijft is voor niemand leuk, maar het betekent voor ons wel een hoop geld besparen. Er zit niks anders op dan zelf een ster in de keuken worden. Kook met ingrediënten waar je meerdere avonden van kunt genieten. Doe grote inkopen bij goedkope supermarkten zoals de Lidl, Aldi of jouw lokale supermarkt in de straat. Hier haal je veel producten een stuk goedkoper dan bij een supermarkt zoals de Albert Heijn of de Jumbo. Probeer ook vaak met huisgenoten te eten. Zo bespaar je flink wat geld en het is ook nog eens gezellig. Omdat jullie één huishouden zijn is dat natuurlijk ook geen probleem! Heb je een avondje nou écht geen zin om te koken? Dan kun je natuurlijk ook je lokale restaurants steunen door een lekkere maaltijd af te halen of te laten bezorgen.

Let's do it!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.