Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Wanneer moet ik naar de huisarts?

Wanneer moet ik naar de huisarts?

Door het studentenleven hebben we allemaal wel is last van een ongemak of pijntje. Vooral als je in een studentenhuis woont, kan je regelmatig ziek worden. Je leeft dicht op elkaar, dus als je huisgenoot verkouden is wordt jij dat ook. Maar wanneer is het nou belangrijk om naar de huisarts/dokter te gaan? In deze blog geven wij je tips over wanneer het verstandig is een afspraak bij je huisarts te maken.

1. Ga naar de dokter als jij je zorgen maakt

Maak jij je zorgen over je gezondheid? Dan is dat al reden genoeg om een afspraak te maken bij de dokter! Het is sowieso nooit onverstandig om naar de huisarts te gaan. Met je gezondheid kan je niet voorzichtig genoeg zijn! Voel je ook nooit bezwaard om naar de dokter te gaan. Je huisarts is er immers om je te helpen, dus maak daar ook gebruik van :).

2. Ga naar de huisarts als je denkt dat hij je kan helpen

Als je twijfelt of je naar de dokter moet, is het handig om vooraf te bedenken wat je van de dokter verwacht. Bij een simpele verkoudheid kan hij waarschijnlijk niet meer doen dan de diagnose stellen en je adviseren om uit te zieken. Maak dus vooraf de afweging wat je van het huisartsbezoek verwacht en of dit realistisch is. Het helpt hierbij om een lijstje te maken met je klachten. Twijfel je nog steeds? Bel dan gewoon is naar de dokter om te vragen wat zij verwachten te kunnen doen aan jouw klachten. Heb je nog geen huisarts in Enschede? Dan kan je terecht bij de studenten huisarts Enschede. Zij hebben altijd plek voor nieuwe patiënten en door de vele huisartsen die er werken, hoef je nooit lang te wachten op een afspraak.

3. Ga naar de dokter als je klachten langer aanhouden

Twijfel je al een paar dagen om de dokter te bellen en houden de klachten aan? Maak dan gewoon een afspraak. Ik liep laatst een hele tijd rond met een geïrriteerde plek op mijn huid. Bleek het zo verholpen te kunnen worden met een zalfje. Wacht dus niet te lang en maak een afspraak als je twijfelt! Des te sneller ben je van je ongemak af!

4. Ga naar de huisarts als je huisgenoten of vrienden een besmettelijke aandoening hebben

In sommige gevallen is het verstandig om ook zonder klachten naar de dokter te gaan. Dit is bijvoorbeeld het geval als iemand die dichtbij je staat een besmettelijke aandoening heeft, zoals schurft. Soms kan je namelijk voorzorgsmaatregelen treffen om je tegen besmetting te beschermen. Als je twijfelt of dit het geval is, kan je altijd even de studentenarts op Campus UT bellen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.