Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

symptomen opzoeken

Waarom moet je symptomen niet online opzoeken?

Je herkent het vast wel: Je hebt ergens last van en je gaat op het internet zoeken wat dit zou kunnen zijn. Vaak kom je zo op allemaal verschillende ideeën over wat je klachten zouden kunnen betekenen. Maar grote kans dat dit niet klopt! In deze blog lees je waarom je beter niet online kunt opzoeken wat symptomen betekenen.

Verkeerde diagnose

Een belangrijke reden om symptomen niet online op te zoeken, is dat je waarschijnlijk de verkeerde diagnose stelt. Het is niet voor niks dat niet iedereen een dokter kan worden. Het stellen van een diagnose is heel complex en je moet over de juiste kennis beschikken. Als je ziek bent kun je daarom het beste naar de huisarts gaan. Er zit bijvoorbeeld een studenten huisarts op de campus UT.

Hypochondrie

Een overmatige angst om heel ziek te worden heet hypochondrie. Mensen met hypochondrie denken bij lichte klachten, zoals kramp of jeuk, meteen dat ze heel ernstig ziek zijn. Als je online je symptomen opzoekt, kan het zijn dat dit versterkt wordt. Je begint met het zoeken naar een paar lichte klachten en komt uit op een pagina waar staat dat je misschien wel kanker hebt. Waarschijnlijk is jou dit ook een keer overkomen, maar sommige mensen zijn hier constant mee bezig. Zij zijn heel vaak bang om ernstig  ziek te worden, zelfs als de huisarts niks kan vinden. Ga daarom altijd langs bij een specialist en luister naar zijn advies.

Wat moet je wel doen?

Als je last hebt van bepaalde klachten moet je vooral proberen om rustig te blijven. Bang zijn dat het iets ergs is werkt alleen maar averechts. Van stress kun je namelijk andere klachten oplopen zoals hoofdpijn, slapeloosheid of spierpijn. Ga dus niet eindeloos op het internet opzoeken wat je klachten kunnen betekenen. Wat op het internet staat klopt vaak niet! Als je denkt dat er iets mis is maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij de huisarts. Deze kan persoonlijk onderzoek doen en vaak hoor je dan al snel of het iets ergs is of niet. Hij kan je ook gelijk geruststellen. Dat is veel fijner dan nog steeds onzekerheid hebben als je zelf op onderzoek uitgaat en geen afspraak maakt met de dokter. Weet je niet zeker of het nodig is om naar de dokter te gaan? Vertel dan eerst tegen een van je huisgenoten of ouders wat er aan de hand is. Misschien hebben ze hier ook weleens last van gehad en weten ze wat je het beste kan doen. Of ze kunnen jou helpen inschatten of het belangrijk is om naar de huisarts te gaan. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.