Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

veilige seks

Veilige seks: zo praat je erover!

Je hebt een leuke jongen/meisje ontmoet en jullie belanden na een tijdje samen in bed, super leuk natuurlijk! En ook een beetje spannend. Gelukkig voelt alles heel goed en zitten jullie samen helemaal in het moment. Natuurlijk wil je dit moment niet verpesten, maar achteraf heb je toch een beetje spijt. Jullie hebben namelijk geen veilige seks gehad. Over anticonceptie en SOA’s hoor en lees je de laatste tijd gelukkig veel, dus je weet wel hoe belangrijk dit is. Maar hoe kaart je dit aan zonder dat dit ongemakkelijk wordt? Lees deze tips eens door!

Zorg dat je zelf altijd condooms bij je hebt

Probeer er niet op te rekenen dat iemand anders altijd condooms bij zich heeft of thuis hebt liggen. Doordat je eerst nog moet vragen of hij/zij ze misschien heeft, maak je het nog veel ongemakkelijker. Je kan ervoor zorgen dat je ze zelf bij de hand hebt, zodat je ze heel subtiel kan pakken. Je zal zien dat jullie zo helemaal in het moment kunnen blijven, en wellicht hoef je er niet eens over te praten. Op deze manier kan het heel natuurlijk gaan. 

Maak het zelf niet ongemakkelijk

Wanneer jij zelf heel ongemakkelijk doet over dit onderwerp, zal de hele sfeer ook ongemakkelijk worden. Want eerlijk is eerlijk: niemand vindt dit onderwerp comfortabel. Maar zo lang jullie hier zelf niet gek over doen of te veel over nadenken, hoeft het helemaal geen probleem te zijn. Pak of vraag het gewoon heel zelfverzekerd alsof het niks geks is. Je zal je verbazen hoe normaal het dan eigenlijk is. 

Praat erover

Als jij er erg mee zit, is het belangrijk dat je hierover praat. Vraag tips aan je vrienden of vriendinnen, want iedereen heeft ditzelfde probleem. Ook zou je kunnen overwegen om hier met je bedpartner over te praten, voordat jullie seks hebben. Misschien denkt hij of zij hier wel precies hetzelfde over en hoeven jullie hier op het moment zelf niet meer over te twijfelen. 

Vraag hulp

Wanneer jij het echt lastig vindt en je er niet prettig bij voelt, kun je altijd nog hulp vragen aan iemand die er echt verstand van heeft. Een seksuoloog is deskundig in dit soort problemen, en voor hem/haar hoef jij je niet te schamen. Bij de Campushuisarts kan je terecht bij de seksuoloog voor een intakegesprek. Aan de hand daarvan wordt gekeken of je inderdaad op de juiste plek bent bij de seksuoloog of dat je beter naar de huisarts kan gaan voor een andere doorverwijzing.

Hopelijk voel jij je met deze tips zelfverzekerd genoeg om veilige seks aan te kaarten, want je zit natuurlijk niet te wachten op een SOA of ongeplande zwangerschap. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.