Skip to main content
Tips: planten verzorgen

Tips: planten verzorgen

We zitten momenteel bijna dag en nacht op onze studentenkamer, dus wat groen en vrolijkheid kan geen kwaad. En wat is er leuker dan een kamer vol met plantjes? In deze blog vertel ik je welke planten geschikt zijn voor een studentenkamer en hoe je ervoor kan zorgen dat je lang kunt genieten van de planten. Oftewel: hoe je ze in leven houdt! 

Waarom planten?

Grote kans dat je het al eens hebt gehoord, maar het is bewezen dat planten een positieve invloed op je te kunnen hebben. Behalve dat een groene kleur gezellig staat in je kamer, hebben planten dus ook handige functies. Planten kunnen zorgen voor een lagere bloeddruk en minder stress, wat wij als studenten zeker wel kunnen gebruiken. Daarnaast maken ze de lucht in je kamer of huis zuiverder en produceren ze zuurstof. En tot slot, planten kunnen zorgen dat je beter slaapt, waardoor de weinige uurtjes die je pakt als student toch goed tellen!

Makkelijke planten

Overdag ben je druk met je werk of studeren en ‘s avonds wil je natuurlijk tijd doorbrengen met je huisgenoten of lekker een serie kijken op de bank. Kortom, het kan best voorkomen dat je een keer (of vaker) vergeet om de planten te verzorgen. Gelukkig bestaan er planten die niet veel aandacht nodig hebben en waar je zelfs zonder groene vingers lang plezier van kunt hebben.

Pannekoekenplant

De pilea peperomioides oftewel de pannekoekenplant, is zeker een van de meest populaire kamerplanten op dit moment. Zet de plant op een lichte plek in je kamer en geef 'm af en toe water. Leuk aan een pannekoekenplant is dat 'ie snel baby's krijgt. Deze kun je makkelijk zelf stekken om zo nog meer plantjes te kweken of je kunt ze cadeau doen aan vrienden of familie.

Cactussen en vetplantjes

Volgens mij weet iedereen wel dat deze planten lang zonder water kunnen, dus een studentenkamer moeten ze ook wel kunnen overleven! Ga bijvoorbeeld voor een cactus! Zeker met de gekleurde bloemen erop kunnen ze je kamer echt opvrolijken. Ben je meer op zoek naar iets kleins of gewoon iets groens op je bureau wat niet te veel ruimte in beslag mag nemen? Er bestaan superveel soorten kleine vetplantjes!

Philodendron

Deze plant is echt super gevarieerd en komt in veel soorten en maten voor. De plant groeit snel, dus al snel zullen de hartvormige bladeren duidelijk aanwezig zijn in je kamer. Het leuke aan de philodendron is dat je hem ook op kunt hangen. Waar veel planten juist zonlicht nodig hebben, doet deze plant het goed op zowel lichte als schaduwrijke plekken, dus veel omkijken heb je er niet naar!

Tips voor bewatering

Meestal is een tekort aan water de reden dat de planten het niet overleven. Zeker als je geen groene vingers hebt, kan het lastig zijn om er regelmatig aan te denken om je planten water te geven. Je kunt natuurlijk een herinnering zetten op je telefoon of ergens een briefje ophangen. Lukt het dan nog steeds niet? Kijk dan eens naar een druppelaar of waterdispenser. Dit zijn glazen bollen gevuld met water, die je in de aarde van je plant stopt. Op het moment dat je plant water nodig heeft, wordt een deel van het water uit de glazen bol getrokken zodat je plantje altijd genoeg water heeft en jij er zelf niks voor hoeft te doen. Planten kunnen ook doodgaan als ze te veel water krijgen. Het is eigenlijk ook nooit goed, hè? Om het makkelijker te maken kun je een pot kopen met een gat aan de onderkant. Zo komt het water er aan de onderkant uit, als de grond voldoende water heeft opgenomen. Dan hoef je alleen nog maar regelmatig te voelen of de grond nog een beetje vochtig is. Handig!

Behoefte aan nóg meer groen in je kamer? Check dan ook deze onverwoestbare planten voor in je studentenkamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.