Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Studeren in Enschede studentenstad

Studeren in Enschede studentenstad

Enschede is een knusse studentenstad in het oosten van Nederland. Het is de grootste stad van Overijssel en daarom ook aantrekkelijk voor studenten. Enschede telt meer dan 14.000 wonende studenten en meer dan 26.000 studerende studenten. In dit artikel vertellen we meer over wat deze stad te bieden heeft voor (aankomende) studenten.

Huisvesting in Enschede

In 2018 is Enschede door de Landelijke Studentenvakbond uitgeroepen tot de beste studentenwoonstad van Nederland. Enschede biedt redelijk goedkope studentenwoningen aan. Zo is de huurprijs van een kamer van gemiddeld 18 vierkante meter €325,- per maand. Dit ligt ver onder het landelijke gemiddelde van €436,- per maand voor een kamer van 18 vierkante meter. Een kamer vinden in Enschede is redelijk makkelijk. Er zijn veel studentenhuizen te vinden waar studenten hun eigen kamer hebben en de voorzieningen met elkaar delen. Een woningcoöperatie voor studenten in Enschede is Roomspot. Zij wijzen woningen toe op basis van loting of inschrijftijd. Hoe eerder studenten zich daar inschrijven, hoe meer kans zij op een kamer maken. Er zijn ook nog andere kameraanbieders met woonruimtes in Enschede. Lees hier meer over op de pagina met zoektips voor een kamer in Enschede.

Hogescholen en universiteiten in Enschede

Enschede heeft 2 hogescholen en 2 universiteiten in de stad. Hogeschool Saxion biedt meer dan 60 bachelor- en masteropleidingen aan en trekt ook veel buitenlandse studenten aan. ArtEZ Hogeschool voor de kunsten biedt hbo-opleidingen aan op het gebied van kunst. Kunst, kennis en creativiteit staan dan ook centraal bij deze hogeschool. De populairste universiteit in Enschede is de Universiteit Twente. Deze jonge en ondernemende universiteit richt zich op innovatief, aantrekkelijk en toekomstgericht onderwijs. De TSM Business School is ontstaan uit de universiteit Twente. Deze school richt zich op het ontwikkelen van talenten van professionals en managers die werken in technologische omgevingen.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede heeft een rijk verenigingsleven. Er zijn een aantal grote studentenverenigingen op gebied van gezelligheid, studie, sport en religie. De grootste gezelligheidsvereniging in Enschede is A.S.V. Taste met ruim 500 leden. Deze vereniging is ondernemend en verwelkomt iedere student. Voor studenten van Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente, is er de studievereniging S.V. Paradoks. Deze vereniging combineert kennis en het werkveld met gezelligheid en sociaal contact. Studenten kunnen tijdens hun studententijd er ook bij een sportvereniging gaan. Deze verenigingen combineren fanatieke sport met gezelligheid. Religieuze studenten kunnen zich aansluiten bij een religieuze studentenvereniging, hier wordt religie met een gezellige studententijd gecombineerd.

Vrije tijd in Enschede

In Enschede is er veel te beleven voor studenten. De stad telt zo’n 100 cafés, 2 musea, 2 bioscopen en 3 theaters. Het centrum van Enschede is een gezellige plek voor studenten waar zij kunnen shoppen, eten, drinken, uitgaan en nog veel meer. De Oude Markt is het grote horecaplein in de stad waar veel horecatenten te vinden zijn en veel evenementen worden georganiseerd. Het andere grote plein in de binnenstad is het H.J. van Heekplein, hier zijn alle grote winkelketens te vinden.

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.