Skip to main content
Studentenleed: "Daar zat ik, met een wattenstokje in mijn vagina te draaien..."

Studentenleed: "Daar zat ik, met een wattenstokje in mijn vagina te draaien..."

Het studentenleven zit vol fancy gala's, nieuwe vrienden en knappe scharrels. Toch is er ook een kant waar je geen foto's van ziet op Instagram en waar nauwelijks over gesproken wordt. In deze blog neem ik je mee naar de rauwe kant van het studentenleven. Ik noem het: studentenleed!

Soa test

"Goedemiddag, kan ik u helpen?" De vrouw achter de balie keek me streng aan. "Uhm, nou ik kom voor uhm.. ja een soatest." Ik had me nog zo voorgenomen nonchalant en cool te doen, maar nu stond ik met een rood hoofd intens naar mijn schoenen te staren. De strenge mevrouw van de balie dacht nu vast dat ik een vieze, losgeslagen chlamydialijder was. Haar chagrijnige blik maakte mijn ongemak er niet beter op. De vrouw snauwde dat ik de rode pijlen moest volgen en ik maakte mezelf uit de voeten. Gelukkig negeerde ze mijn knalrode hoofd net zo hard als ik dat probeerde.

Wachtkamer

In de wachtkamer van de soa-afdeling zaten een paar studenten ongemakkelijk om zich heen te kijken. Iedereen deed duidelijk zijn uiterste best om met niemand oogcontact te maken. Er werd hardhandig door damesblaadjes heen gebladerd en op telefoons gekeken. Op een formulier moest ik gegevens over mijn seksleven blootgeven. Ben je onlangs naar een prostituee geweest? Hoeveel bedpartners heb je het afgelopen jaar gehad? Ik had sterk de neiging bepaalde zaken naar beneden af te ronden. Om de zoveel tijd kwam er een verpleegkundige naar de wachtkamer om iemand op te roepen. Telkens stond er dan een blozende student op die duidelijk liever door de grond zakte dan dat 'ie met de verpleegkundige meeging. Minutenlang staarde ik naar een nieuwsbericht zonder dat er iets van tot mij door drong. Eindelijk werd mijn naam geroepen. De tien meter van mijn stoel naar de deur van de wachtkamer waren verschrikkelijk. Iedereen keek stiekem vanachter zijn scherm of magazine op. Door de prikkende ogen in mijn rug wist ik ineens niet meer hoe je normaal loopt. Met een raar soort drafje liep ik de eindeloos lange wachtkamer door naar deur.

Strenge overhoring

De verpleegkundige stelde zeer intieme vragen over mijn seksleven. Ze deed geen moeite haar afkeuring te verbergen toen ik vertelde over uit de hand gelopen Tinderdates en scharrels uit de kroeg. Vervolgens testte ze mijn kennis over veilig vrijen met een strenge overhoring. Ik voelde mij een stout kind dat door de juf terecht werd gewezen. Toen ik zowat had gezworen mijn leven op seksueel gebied te beteren kreeg ik een wattenstaafje op een stokje om de test mee te doen. Met het wattenstaafjespakket vertrok ik naar de wc. En daar zat ik dan, hurkend op de vloer van een gore GGD wc, een wattenstaafje rond te draaien in mijn vagina. Een goed moment om aan terug te denken als ik nog eens op het punt zou staan om de genotsknots van een jongen condoomloos toe te laten in mijn plezierkier. Hopelijk zou ik de fout dan niet meer maken.

(Never) again

Een week later kreeg ik een sms’je. De test was negatief. Dit positieve nieuws werd gevierd met bier in de kroeg. Daar viel al gauw mijn oog op een knappe jongen. We raakten aan de praat en hij nodigde me uit voor een drankje bij hem thuis. Eén drankje werden er vijf en voor ik het wist lag ik in het muffe bed van de jongen. De hele nacht genoten we van elkaars lichamen overmand door lust. Maar de genotsknots bleef condoomloos. Shit.

Heb jij niet zoveel zin om een soa test te doen bij de GGD? Je kan ook online een anonieme soa test doen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.