Skip to main content
https://www.istockphoto.com/nl/foto/wild-berries-gm476885912-66856925

Oud Enschede studenten richten zich op gezondheid

Ondernemers Alex en Joost studeerden beiden in Enschede, zijn samen afgestudeerd en hebben nu ook als ondernemers de handen ineen geslagen. Samen bestormen ze de gezondheidsmarkt met het gezondheidsplatform Gezondermeer.nl. In dit interview vertellen de oud-UT-ers hoe het zo gekomen is.

Hoe lang kennen jullie elkaar al?

In 1993 begonnen we allebei aan de studie Technische Bedrijfskunde in Enschede en je zou kunnen zeggen dat we elkaar sinds dag 1 van de introductieperiode al kennen. We hebben enkele jaren samengewoond in een studentenhuis en zijn uiteindelijk in 1999 samen afgestudeerd bij ING. Een behoorlijke tijd dus al :)

 

Waarom & wanneer zijn jullie samen gaan ondernemen?

We hadden altijd al het idee om samen iets te gaan doen, maar de vraag was altijd: wat? Uiteindelijk is Joost ca 10 jaar geleden voor zichzelf begonnen als marketing adviseur en uitgever van online media binnen het bedrijf V2C2. Een paar jaar later hebben we bedacht dat het leuk zou zijn om samen te werken aan projecten waarvan we de problematiek allebei interessant vonden. In het begin ging dit over het bedrijden van ongedierte, omdat Alex op dat moment last had van mieren en Joost van muizen. Gezamenlijk werd het bedrijf New Style Radical Concepts opgericht om ruimte te bieden voor creatieve uitspattingen. Al meteen in die beginfase hebben we gezondermeer.nl geclaimd als domeinnaam, maar dit concept moest duidelijk wat langer rijpen voordat we ermee verder gingen.

 

Waarom die naam New Style Radical Concepts?

Dit verwijst naar de zoveelste versie van ons afstudeerverslag. Op zeker moment hadden we zoveel nieuwe filenamen zoals "definitief versie 1.2" etc gebruikt dat we het op een gegeven moment zat waren en de laatste versie "new style radical" noemden. Die term is blijven hangen zullen we maar zeggen. Daarnaast willen we natuurlijk ook dingen in de markt zetten die radicaal zouden zijn.

 

En nu dan gezondheid? Is die markt niet een beetje verzadigd en moeilijk?

Gezondheid is zeker een 'evergreen' markt en we zijn niet de eersten die hem betreden. Maar nu we een dagje ouder worden merken we dat gezondheid echt een groot goed is en dat er heel veel misverstanden over het onderwerp heersen. Wij hebben aardig wat kennis opgedaan over specifieke informatie als diabetes, bloedsuiker en dieeten. Daarnaast hebben we allebei natuurlijk onze wetenschappelijke achtergrond van de UT en researchen we graag gezondheidsonderwerpen waar we nog onvoldoende ervaring mee hebben. We schrijven bijvoorbeeld artikelen over of bepaalde producten gezond zijn of niet. Vaak ligt het behoorlijk genuanceerd, dus dat proberen we dan ook uit te leggen.

Een drijfveer voor ons is dat er ook nogal wat misinformatie of conflicterende informatie over gezondheid rondgaat. We willen er een positieve bijdrage aan leveren om dit soort desinformatie te bestrijden door zelf onderzoek te doen Gelukkig zijn er meer mensen die zich hiervoor inspannen. We vinden het bijvoorbeeld erg goed dat een wetenschapsjournalist als Adriaan ter Braack (AKA Sjamadriaan) kwakzalvers en health 'influencers' die onzin uitkramen exposed.

Er valt nog genoeg te doen en er valt nog heel wat te verbeteren aan ons platform. Maar we zijn erg blij met de kant die het opgaat. Als lezers van Enschede-studentenstad ons willen helpen met onze missie, dan kunnen ze zich altijd bij ons melden via de website!

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.