Skip to main content
onmisbare spullen student

Onmisbare spullen voor studenten

Inmiddels ben je al even aan het genieten van het nieuwe studentenleven. Bevalt het of moet je toch nog erg wennen? Uiteindelijk vind je je plekje wel op je nieuwe studie en in je nieuwe studentenstad. Misschien ben je er ook achtergekomen dat je een aantal dingen mist. Wij geven je hieronder een lijstje met spullen die wij onmisbaar vinden als student! Lees je mee?

Laptop voor student

Zonder laptop kan je eigenlijk niet studeren, maar de keuze is reuze en daarom erg lastig. Er zijn speciale studentenlaptops die vooral voor studenten handig zijn om te gebruiken, maar ook dan zijn ze er in alle soorten, maten en in verschillende prijsklassen. Allereerst is het belangrijk dat je weet waar je het voor gaat gebruiken. Moet de laptop ook geschikt zijn om foto's en video's te bewerken? Dan moet je toch zeker wel gaan voor een goede processor zoals de i5- of i7 Core processor. Ga je 'm alleen gebruiken voor het maken van aantekeningen, verslagen en Netflix? Dan is een laptop met basis processor prima. Dan het formaat beeldscherm. Vanaf 13.3 inch heb je een redelijk normaal formaat laptop. De volgende maat is 15.6 inch en een relatief groot scherm is 17 inch. Ben je juist op zoek naar een klein laptopje omdat je vooral onderweg bent dan kan je kijken naar een laptop van 11 of 12 inch. Misschien is dan ook een 2-in-1 laptop iets voor jou, dan kan je gemakkelijk het toetsenbord afkoppelen waardoor je een tablet overhoudt.

Externe harde schijf

Een externe harde schijf is een hele fijne back-up om te hebben. Tegenwoordig kan je natuurlijk alles in de cloud op slaan, maar geloof mij: als het gaat om een belangrijk verslag wil je heel graag dat dit veilig op nóg een plek staat. Een externe harde schijf is tevens ook heel handig om jarenlang belangrijke documenten in op te slaan, ga daarom ook voor een schijf die meer dan 2 TB opslagruimte heeft. Dan kan je er een paar jaar mee vooruit!

Noise canceling headphone

Een noise canceling headphone is echt de uitvinding van de eeuw. Zeker nadat we veel thuis hebben gestudeerd in coronatijd zijn we allemaal wat gevoeliger voor prikkels, dus ideaal als je het geluid even kunt buitensluiten als je geconcentreerd moet werken. Er zijn veel noise canceling koptelefoons hebben de optie om het noise canceling even 'uit' te zetten. Dit is wel aan te raden als je op de fiets stapt met je koptelefoon op, je hoort namelijk echt het verkeer niet meer dus dat kan soms voor onveilige situaties zorgen.

Powerbank

Niets zo ergerlijk als een telefoon die op het punt staat om uit te vallen terwijl je er nog de hele dag mee moet. Een oplader meeslepen kan, maar het is wel fijn om je telefoon bij de hand te hebben. De oplossing? Een powerbank! Dit is een draagbaar blokje waar je jouw telefoon aan kunt hangen om 'm op te laden. Eén keer in de zoveel tijd moet je het blokje even opladen, maar dat kan gewoon met dezelfde kabel als waarmee je je telefoon oplaadt.

Al dit bovenstaande kost natuurlijk wel wat geld, maar zijn wel heel handig om te hebben! Daarom is het slim om her en der wat geld te besparen. Wij vertellen je graag hoe je kunt besparen op het studentenleven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.