Skip to main content
Nog niet klaar om afscheid te nemen van de vakantie? Plan een vriendenweekend!

Nog niet klaar om afscheid te nemen van de vakantie? Plan een vriendenweekend!

Mis jij de zomervakantie nu al? Trommel je vrienden of vriendinnen dan op voor een weekendje weg! Het plannen van zo’n vriendenweekend hoeft helemaal niet lastig of duur te zijn. Als je het goed doet, kun je het bovendien makkelijk combineren met een drukke week studeren.

Locatie

Zoek een locatie die niet al te ver van huis is. Als je maar een weekendje weg gaat, is het zonde als je veel tijd kwijt bent aan reizen. Een pittoresk dorpje in Nederland of een leuke stad net over de grens is erg geschikt voor een korte trip. Wanneer je dicht bij huis blijft, hoef je ook minder voorbereidingen te treffen. Vliegtickets boeken, vaccinaties halen of een Lonely Planet doorspitten is allemaal niet nodig.

Blijf je in Nederland? Dan is het vaak lekker makkelijk om een huisje op een vakantiepark te boeken. Dit is buiten het hoogseizoen bovendien ook nog eens goedkoop. Een andere optie, die ook voor het buitenland geschikt is, is een Airbnb huren.

Reis

Hebben jij en/of je vrienden een rijbewijs? Dan lukt het misschien wel om een auto te lenen. Het voordeel hiervan is dat het weinig kost en je niet vast zit aan specifieke reistijden. Bedenk wel dat er na het weekend ook nog iemand terug moet rijden. De laatste nacht van het weekend doorhalen is niet echt een aanrader voor de chauffeur.

Heb je niet de luxe van een auto en wil je naar het buitenland? Dan is de Flixbus een goed alternatief. Je reist hiermee vaak langer dan met de trein, maar het is wel stukken goedkoper. Reis je binnen Nederland? Dan maak je natuurlijk makkelijk gebruik van je studenten-ov. Is er iemand in de groep zonder studentenreisproduct? Dan kan hij/zij wel met 40% meereiskorting reizen.

Activiteiten

Als je eenmaal op je bestemming bent, geef je vaak veel geld uit aan allerlei leuke activiteiten. Heb je een flink budget? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Maar als je het weekendje zo goedkoop mogelijk wilt houden, kun je ook genoeg activiteiten binnenshuis organiseren. Dit is ook nog eens ideaal voor wanneer het weer herfstachtiger wordt. Neem allemaal een spelletje mee, organiseer een leuke quiz of houd een filmmarathon.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.