Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

niet lekker in je vel

Niet lekker in je vel? Dit doe je eraan!

Tijdens je studententijd kunnen er periodes zijn dat je niet lekker in je vel zit. Je ervaart veel stress door je studie, er is iemand overleden, je hebt liefdesverdriet of gaat door een andere moeilijke periode heen. Als je je dan neerslachtig voelt, is dat helemaal niet raar. Zo zijn er verschillende onderzoeken geweest die concludeerden dat je tijdens je studententijd extra gevoelig bent voor psychische klachten. Zit jij niet lekker in je vel? Lees hier tips om je beter te voelen!

Praat erover

Als je niet lekker in je vel zit, voel je je soms heel eenzaam. Je hebt het idee dat je er helemaal alleen voor staat of schaamt je voor je gevoelens. Maar wist je dat het juist kan helpen om met iemand over je gevoelens te praten? Het lucht vaak heel erg op om aan te geven dat je niet zo lekker in je vel zit. Dit kan bij een vriend of vriendin, je familie of juist bij iemand die wat verder van je afstaat. Bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon op je hogeschool of universiteit.

Zorg voor een gezond patroon

Als je niet lekker in je vel zit, is het daarnaast belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Een gezond patroon helpt hierbij. Zorg bijvoorbeeld dat je gezond eet en genoeg voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt. Voldoende groenten en fruit is daarom belangrijk. Het is ook belangrijk dat je voor regelmaat en structuur zorgt. Probeer elke dag rond dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan. Ga ook niet overdag slapen of in bed liggen, dit kan neerslachtige gevoelens alleen maar erger maken. Regelmatig bewegen is ook goed. Probeer daarom om vaste momenten te plannen om even te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld door naar de sportschool te gaan, maar ook door elke dag een wandeling te maken.

Zoek hulp

De laatste tip is misschien wel de belangrijkste. Blijf je neerslachtige gevoelens houden of zie je het niet meer zitten? Zoek dan hulp! Begin door een afspraak bij je huisarts te maken. Samen kunnen jullie dan kijken welke hulp er nodig is en kan je eventueel doorgestuurd worden naar een specialist. Heb je nog geen huisarts in Enschede? Op de campus UT zit een speciale studenten huisarts. Zij hebben veel ervaring met gezondheidsklachten bij studenten, dus kunnen jou goed helpen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.