Je telefoon langer mee laten gaan: zo doe je dat
De meeste telefoonabonnementen worden voor twee jaar afgesloten, en dat is niet zonder reden. Is het je ook weleens opgevallen dat je ooit splinternieuwe smartphone na een jaar of twee alweer toe is aan vervanging? Typisch genoeg zijn de kleine wondermachinetjes vaak helemaal niet zo goed bestand tegen de tijd als dat wij denken. Toch zijn er een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je telefoon langer meegaat, zonder aan telefoon reparaties te moeten denken. In deze blog lees je tips!
Beschermen
Hoewel onze telefoons over het algemeen vrij goed tegen een stootje kunnen, zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. En we kennen allemaal de benauwende angst die over
ons heen komt wanneer we onze smartphone plat op zijn scherm op de stoep valt. Niet leuk! Het is daarom zaak om zo snel mogelijk na de aankoop van je telefoon deze even goed in te pakken in een sterk hoesje. En als je er dan toch bent, is een beschermlaagje op het scherm ook geen overbodige luxe. Misschien denk je: dat hoesje komt later wel, maar een gebroken scherm is zo gebeurd - en reparatie kan prijzig zijn.
Schoonmaken
Zowel fysiek als digitaal. In die kleine gaatjes op je telefoon hoopt zich namelijk veel makkelijker vuil op dan je zou denken. De contacten van bijvoorbeeld de aansluiting van de oplader worden trouwens ook slechter naarmate tijd vordert. Door met een klein borsteltje de gaten schoon te houden, kan er al een heleboel leed worden voorkomen. En vergeet je opslagcapaciteit ook niet soms even na te lopen. Sommige apps slurpen namelijk naast batterij ook opslag, en dat is eeuwig zonde als je ze niet eens zoveel gebruikt. Je cache checken en verwijderen hoort daar trouwens ook bij!
Slim laden
Ben jij ook een nachtlader? Nou, dat schijnt dus helemaal niet zo goed voor de batterij te zijn! Door je batterij gemiddeld zo tussen de 40 en 80 procent te houden, houd je je batterij langer goed. Moderne batterijen kunnen namelijk flink overbelast raken door een constante volledige laadsessie. Laad dus alleen wanneer het nodig is, en hang je telefoon niet zonder erover na te denken elke nacht aan de kabel.
Let op de batterij
Merk je nou toch dat je batterij steeds sneller leeg begint te lopen? Het kan zijn dat je er dan verstandig aan doet om de batterij te vervangen. Je telefoon zal na vervanging niet alleen minder snel leeg raken, maar ook nog eens sneller lopen. Laat je batterij wel altijd vervangen bij een geaccrediteerde reparatiewinkel, zoals de iPhone reparatie Eindhoven. Je hoeft hiervoor echt niet terug te gaan naar de provider van de smartphone, maar wil natuurlijk ook niet zomaar iedereen aan je telefoon laten sleutelen.
Negeer de updates niet
Misschien een open deur, maar het is natuurlijk best verleidelijk de updates even weg te drukken. Het komt ook nooit uit om ze te installeren, namelijk! Toch is het essentieel om telkens even tijd vrij te maken voor de updates. Niet alleen houd je hiermee namelijk je telefoon snel, ook is het belangrijk voor de veiligheid van je telefoon. De nieuwe functies die meekomen zijn trouwens vaak ook niet mis.