Skip to main content
telefoon

Je telefoon langer mee laten gaan: zo doe je dat

De meeste telefoonabonnementen worden voor twee jaar afgesloten, en dat is niet zonder reden. Is het je ook weleens opgevallen dat je ooit splinternieuwe smartphone na een jaar of twee alweer toe is aan vervanging? Typisch genoeg zijn de kleine wondermachinetjes vaak helemaal niet zo goed bestand tegen de tijd als dat wij denken. Toch zijn er een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je telefoon langer meegaat, zonder aan telefoon reparaties te moeten denken. In deze blog lees je tips!

Beschermen

Hoewel onze telefoons over het algemeen vrij goed tegen een stootje kunnen, zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. En we kennen allemaal de benauwende angst die over
ons heen komt wanneer we onze smartphone plat op zijn scherm op de stoep valt. Niet leuk! Het is daarom zaak om zo snel mogelijk na de aankoop van je telefoon deze even goed in te pakken in een sterk hoesje. En als je er dan toch bent, is een beschermlaagje op het scherm ook geen overbodige luxe. Misschien denk je: dat hoesje komt later wel, maar een gebroken scherm is zo gebeurd - en reparatie kan prijzig zijn.

Schoonmaken

Zowel fysiek als digitaal. In die kleine gaatjes op je telefoon hoopt zich namelijk veel makkelijker vuil op dan je zou denken. De contacten van bijvoorbeeld de aansluiting van de oplader worden trouwens ook slechter naarmate tijd vordert. Door met een klein borsteltje de gaten schoon te houden, kan er al een heleboel leed worden voorkomen. En vergeet je opslagcapaciteit ook niet soms even na te lopen. Sommige apps slurpen namelijk naast batterij ook opslag, en dat is eeuwig zonde als je ze niet eens zoveel gebruikt. Je cache checken en verwijderen hoort daar trouwens ook bij!

Slim laden

Ben jij ook een nachtlader? Nou, dat schijnt dus helemaal niet zo goed voor de batterij te zijn! Door je batterij gemiddeld zo tussen de 40 en 80 procent te houden, houd je je batterij langer goed. Moderne batterijen kunnen namelijk flink overbelast raken door een constante volledige laadsessie. Laad dus alleen wanneer het nodig is, en hang je telefoon niet zonder erover na te denken elke nacht aan de kabel.

Let op de batterij

Merk je nou toch dat je batterij steeds sneller leeg begint te lopen? Het kan zijn dat je er dan verstandig aan doet om de batterij te vervangen. Je telefoon zal na vervanging niet alleen minder snel leeg raken, maar ook nog eens sneller lopen. Laat je batterij wel altijd vervangen bij een geaccrediteerde reparatiewinkel, zoals de iPhone reparatie Eindhoven. Je hoeft hiervoor echt niet terug te gaan naar de provider van de smartphone, maar wil natuurlijk ook niet zomaar iedereen aan je telefoon laten sleutelen.

Negeer de updates niet

Misschien een open deur, maar het is natuurlijk best verleidelijk de updates even weg te drukken. Het komt ook nooit uit om ze te installeren, namelijk! Toch is het essentieel om telkens even tijd vrij te maken voor de updates. Niet alleen houd je hiermee namelijk je telefoon snel, ook is het belangrijk voor de veiligheid van je telefoon. De nieuwe functies die meekomen zijn trouwens vaak ook niet mis.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.