Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Interview Studentenvereniging: A.S.V. Taste

Interview Studentenvereniging: A.S.V. Taste

Ben jij van plan om je in het aankomende studiejaar aan te sluiten bij een studentenvereniging? Wat een goed idee! Vind je de keuze alleen lastig te maken? Geen probleem! Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen gesteld aan A.S.V. Taste! Lees je mee?

Tip: wil je op de hoogte blijven van alle studentenverenigingen in Enschede? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Allereerst: vertel over jullie vereniging!

Algemene studentenvereniging Taste is met ruim 550 leden de grootste studentenvereniging van Enschede. De vereniging is opgericht in 1988 en de sociëteit is sinds 1996 gevestigd in de Pakkerij, middenin het centrum van Enschede aan de Oude Markt. Taste is een vereniging waar je snel mensen leert kennen op een ongedwongen manier. Er zit geen verschil in leden. Of je nu eerstejaars bent of vijfdejaars: we zijn allemaal gelijk en komen voor de gezelligheid bij elkaar.

Als een (aankomende) student zich wilt aansluiten bij jullie vereniging, voor welke datum moeten zij dat dan doen?

De Kick-In is de periode waarin de Universiteit Twente een programma samen heeft gesteld om aankomende studenten kennis te laten maken met alles wat er op de universiteit en in Enschede te doen is als student. Daarnaast heeft Taste tijdens deze fantastische negen dagen een geheel eigen programma samengesteld, met veel gave activiteiten en feesten. De Kick-In duurt dit jaar van 21 tot en met 29 augustus. Je kunt je dan elke dag inschrijven bij ons op de kroeg of via de website studentworden.nl. De uiterlijke inschrijfdatum via de website is 24 september.

Dan zijn ze ingeschreven, dan komt de bekende ontgroening. Wat kunnen aankomende studenten verwachten?

Onze vereniging kent een introductieperiode. Het doel van de introductieperiode is om een band te creëren binnen onze nieuwe lichting leden en om de historie, tradities en gebruiken van onze vereniging te leren kennen.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap en zijn er andere kosten waarbij rekening gehouden moet worden? Moet er kleding aangeschaft worden bijvoorbeeld?

Naast de contributie heb je zelf in de hand hoeveel je uitgeeft. De meeste uitgaven die er nog bij komen, zijn uitgaven die je zelf maakt door deelname aan verenigingsactiviteiten of tijdens een kroegavond. Het is daarnaast wel gebruikelijk dat je als eerstejaars lid met je jaarclub ook jaarclubkleding maakt. Je kunt dit echter zo gek maken als je zelf wilt. Er zijn in ieder geval geen verplichte uitgaven naast de contributie.

Zijn er verenigingsplichten?

Taste kent geen verplichtingen. Op onze kroegavonden hebben we wel mores, ongeschreven regels, die gelden op onze sociëteit. Bijvoorbeeld ‘gezelligheid kent geen tijd’. Je zult bij Taste niet gauw iemand een horloge zien dragen op een kroegavond. De mores zijn allemaal bedoeld om de gezelligheid en de sfeer op de kroeg te bevorderen.

Wie zitten er dit jaar in bestuur en wat zijn de taken?

Het bestuur van Taste wordt gevormd door acht leden. De overkoepelende taak van het bestuur is het zorg dragen voor de vereniging en het uitvoeren van het door hen opgestelde beleid. Het bestuur wisselt elk jaar in september. Op dit moment wordt Taste bestuurd door het 31e bestuur, welke bestaat uit de volgende functies:

  • Voorzitter       
  • Secretaris
  • Penningmeester vereniging
  • Penningmeester sociëteit
  • Coördinator sociëteit
  • Coördinator exploitatie
  • Coördinator intern
  • Coördinator extern

Hoe kom je terecht in het bestuur? Wat moet je daarvoor doen?

In het bestuur zitten leden die de vereniging goed kennen en vaak zijn het ook leden die al in meerdere commissies actief zijn geweest. Het is gebruikelijk om in je vierde lidmaatschapsjaar toe te treden in het bestuur, maar het is ook mogelijk om in je derde of vijfde lidmaatschapsjaar toe te treden. Dit is belangrijk, omdat je na meerdere jaren een goed beeld hebt van hoe onze vereniging in elkaar steekt en je bij veel activiteiten aanwezig hebt kunnen zijn. Dat maakt dat je als bestuurder uiteindelijk efficiënter te werk kunt gaan, omdat je simpelweg meer weet van Taste.

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van jullie vereniging?

Taste is een hele hechte vereniging waar iedereen snel zijn plek weet te vinden en snel hechte vriendschappen opbouwt. Daarnaast kent onze vereniging een heleboel verschillende commissies. Bij Taste vinden we namelijk niet alleen plezier heel belangrijk, maar ook dat je de mogelijkheid krijgt om je op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Je krijgt dus de kans om naast je studie ook nog waardevolle ervaring op te doen in commissies die jou leuk lijken!

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging? 

In mijn tweede lidmaatschapsjaar heb ik samen met acht anderen in de Kick-In commissie van Taste gezeten. We hebben de hele zomer keihard gewerkt om gave activiteiten voor de aankomende studenten in Enschede neer te zetten. Uiteindelijk hebben we een fantastische Kick-In gehad en was het heel erg mooi om te zien hoe de hele vereniging en aankomende studenten genoten van wat wij georganiseerd hadden.

Daarnaast hebben we het afgelopen jaar met de vereniging ons zesde lustrum gevierd en hadden wij als bestuur het geluk dat we dat in ons bestuursjaar mee konden maken. Dat waren ook drie weken met alleen maar geslaagde activiteiten, waar ik met heel veel plezier op terugkijk.

Is er iets wat je echt wilt laten weten aan (aankomende) studenten?

Ik raad aan iedereen aan om lid te worden bij een vereniging gedurende je studententijd. Of dat nou een studentenvereniging, sportvereniging of een andere vereniging is, maakt niet uit. Ik ging als enige van mijn vriendengroep van de middelbare school naar Enschede. Toen ik bij Taste terecht kwam, had ik binnen no-time een hechte jaarclub en rolde ik gelijk in een vereniging waar je precies kunt doen wat je zelf wilt. Het is echt een hele waardevolle toevoeging aan mijn studententijd waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt.

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Er staat veel informatie op onze website van A.S.V. Taste en onze andere website studentworden. Daarnaast zijn we bereikbaar via mailadres info@asvtaste.nl en telefoonnummer 053-4326238.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.