Skip to main content
Voornemen sporten

Goede voornemens en sporten | 10 tips

Het einde van december nadert en dat betekent dat 2024 voor de deur staat. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Ieder jaar stelt men dan ook goede voornemens voor zichzelf op, die ze vanaf januari gaan oppakken. Sporten is iets dat op veel goede-voornemens-lijstjes staat, ook bij studenten. En dat is niet voor niets. Studeren is vaak geen lichamelijke inspanning. Hierdoor schiet sporten er toch vaak tussendoor, terwijl die beweging wel heel erg belangrijk is. Staat meer sporten ook op jouw lijstje voor 2024? Neem deze 10 tips dan eens door om het echt te laten gebeuren!

1. Maar er een routine van

Als je weinig sport, kan het zijn dat je erg opziet tegen die keren dat je wel gaat sporten. Dit wordt minder wanneer je er een gewoonte van maakt. Blok een vast moment (of meerdere) in de week wanneer jij altijd gaat. Als dit eenmaal een routine is geworden, zul je meteen merken dat je er minder tegenop gaat zien.

2. Doe het samen

Waarom alleen als het ook samen kan? Samen sporten is sowieso veel gezelliger, waardoor het minder stom wordt. Daarnaast heb je een enorme stok achter de deur. Je wil natuurlijk niet jouw vriend of vriendin afzeggen, dat is niet zo netjes. Handig! Zo helpen jullie elkaar.

3. Hou het laagdrempelig

Als jij nou eenmaal niet van sporten houdt, moet je het ook niet te moeilijk maken voor jezelf. Als jij iets wil gaan doen dat erg buiten jouw comfortzone ligt, is de kans groter dat je ermee stopt. Kortom, hou het laagdrempelig! Je kunt het later altijd nog opbouwen.

4. Wat vind je leuk?

Belangrijk; wat vind je leuk? Sporten gaat een stuk makkelijker als je het leuk vindt. Wil je graag groepslessen doen? Vrij sporten? Een teamsport? boksen? Hardlopen? Verken wat jij het leukst vindt en ga dat doen, dan ga je het veel langer volhouden!

5. Vraag hulp

Lukt het niet? Vraag hulp bij anderen. Vraag tips aan je vrienden of aan de sportschool medewerker. Heb jij last of pijn ergens in je lichaam als je juist wel of niet sport? Dan kun je altijd eens bij de campushuisarts aankloppen.

6. Geld hoeft geen probleem te zijn

Sporten kan duur zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je hebt bijvoorbeeld onwijs veel Youtube-filmpjes met workouts, je kunt gaan hardlopen of buiten bij een sportplek gaan sporten.

7. Beloon jezelf

Je mag ook een beetje trots zijn op jezelf! Als het is gelukt om te sporten, beloon jezelf. Met die ene lekkere snack of met een uurtje uitrusten op de bank. Wat voor jou het beste werkt.

8. Ervaar de voordelen

Je sport niet alleen maar omdat het moet, maar ook omdat jij je beter gaat voelen. Probeer te ervaren wat het doet met je stresslevel, lichaam en je gehele gezondheid. Probeer daar vervolgens je motivatie uit te halen.

9. Check een sportvereniging

Je kunt sporten combineren met een vereniging. In bijna iedere studentenstad hebben ze veel verschillende sportverenigingen, wat super gezellig kan zijn! Onderzoek eens of dit iets voor jou is.

10. Alle kleine beetjes helpen

Onthoud dat alle kleine beetjes helpen. Loop wat vaker de trap af, wandel een stukje in je pauze of pak vaker de fiets. Ook dat is bewegen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.