Skip to main content

Zoek hier jouw studenten informatie!

Gezondheid: zo blijf jij goed voor jezelf zorgen!

Gezondheid: zo blijf jij goed voor jezelf zorgen!

Het studentenleven kan erg stressvol zijn. Je voelt de druk om je studie zo snel mogelijk af te maken en tegelijkertijd wil je een sociaal leven. Lees hier hoe je goed voor jezelf blijft zorgen in deze stressvolle tijd.

Rust

Je hebt totaal geen zin om te studeren. Dat gevoel ken je vast wel. Het gevoel zal er vaker zijn, want niet alles aan je studie zal leuk zijn. Soms moet je jezelf een duwtje in de rug geven. Andere momenten merk je dat je bijna geen werk verzet door dit gevoel. Neem dan rust. Even rust nemen van studeren is dan een betere investering. Zo laad jij jezelf weer op en sta je later mentaal meer open voor alle leerstof. Als je een chronische uitsteller bent moet je erg bewust van jezelf leren worden en onderzoeken wanneer je echt rust nodig hebt. Ook pauzes tussen het studeren zijn erg belangrijk. Leer niet te lang achter elkaar en splits het liefst je studiedag op in blokken. Dan kan je midden in de dag een lange pauze nemen en tussen de blokken kleine pauzes. Merk je dat je elke dag helemaal leeg bent aan het eind van de dag? Ga dan eens praten met je studentendecaan of je huisarts. Dan kan je een tekort hebben aan voedingsstoffen of last hebben van burn-out klachten. Ook als jij je vaak somber voelt is het verstandig om met een professional te gaan praten.

Beweging

Van beweging en sporten word je blij! Er komt namelijk een gelukshormoon vrij. Daarnaast verkleint het de kans op verschillende ziektes en blijf je makkelijker op een gezond gewicht. Door een te zwaar gewicht en/of te weinig beweging voel jij je minder energiek, waardoor je weer minder energie over houdt om alle ballen in de lucht te houden. Alleen al om de dag een korte intensieve work-out van 5 minuten kan positieve effecten hebben.

Tip: wist jij dat je de geleerde stof beter onthoudt als je eventjes gaat wandelen na het studeren?!

Gezond eten

Door gevarieerd en gezond te eten voel jij je nog energieker. Door te veel snoep en frisdrank te nemen kun je last krijgen van energiedips. Eet daarom liever volkoren producten en zoveel mogelijk onbewerkte producten. Ook te veel cafeïne zorgt voor energiedips.

Scheiding privé, studie en werk

Een goede scheiding tussen je privé leven, studie en werk helpt om echt tot rust te komen als je vrij bent. Het is het beste om verschillende plekken te creëren in huis waar jij studeren of waar jij juist kunt Netflixen of een boek lezen. Maak nooit huiswerk in je bed. Hierdoor ga jij jouw bed onbewust associëren met huiswerk. Dit kan zorgen voor een slechte slaaprust met dromen over huiswerk. Met het vele thuiswerken en thuis studeren en een kleine (studenten)kamer kan het lastig zijn om die scheiding te houden. Door je laptop en andere werk of studeerbenodigdheden op te ruimen als je klaar bent kan je ook een scheiding creëren tussen je privéleven, werk en studie.

Wil je tips om te ontspannen? Lees dan de blog 'Tips om te ontspannen na een drukke periode'.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Enschede Studentenstad

Het studentenleven in Enschede is druk, gezellig en elke dag anders. Enschede Studentenstad verzamelt daarom handige tips, toffe hotspots, de nieuwste kamers en de laatste vacatures voor studenten. Zo beleef jij een fantastische studententijd in Enschede!

Studeren in Enschede

Ga jij studeren in Enschede? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Enschede heeft diverse hogescholen die verschillende hbo-opleidingen aanbieden.

Studentenverenigingen in Enschede

Enschede is een gezellige studentenstad met goede hogescholen en universiteiten.

Werken in Enschede

Ga je in Enschede studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Enschede en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Enschede

Ga je studeren in Enschede? Dan is het ook superleuk om daar op kamers te wonen! Enschede heeft studenten namelijk veel te bieden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Enschede Studentenstad.

Gezondheidszorg

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen, wonen in een studentenhuis en ongezond eten.